В Україні припустили, коли Сили оборони вийдуть із Курської області

Ймовірно, українські військові вийдуть із Курської області до кінця поточного року

Операція Сил оброни в Курській області Росії, ймовірно, триватиме до кінця поточного року, заявив в ефірі Radio NV військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

"Не хочу забігати наперед, але, судячи з тенденції і тієї кількості військових у Курській області, про яких каже Сирський, це 50 тисяч особового складу, то є велика ймовірність, що до кінця року ми вийдемо з території Курської області", — зазначив Ступак.

При цьому він пояснив, що російські військові намагаються відтіснити українських військових до Суджі, а вже звідти вибити їх за межі Курської області.

"Подивіться на мапу DeepState — ми бачимо, як вони обрізають наші сполучення, намагаються пробитися нам в тили і змусити нас відійти якомога ближче до міста Суджи. Звідти вже простіше нас буде видавити за межі Курської області".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що про щось подібне заявив військовий аналітик Юліан Рьопке. За його словами, російські війська продовжують наступ у Курській області, і українські сили можуть бути змушені залишити регіон у найближчі тижні чи місяці. Він підкреслив, що російські військові значно просунулися на захід, захопивши кілька українських позицій у селах Любимівка та Новоіванівка. Також вони витіснили українців із сіл Борки та Спальне на сході, а зараз тривають бої за село Пльохове.

Також "Коментарі" розповідали, що росіяни організували прорив в Курській області, сформувавши бронекулак з 30 одиниць техніки і потужній концентрації арти і дронів. Через прорив росіян наші підрозділи на лінії Ольгівка-Крем'яне поставлені в дуже скрутну ситуацію адже єдина велика дорога, що з'єднувала цей укріпрайон з "великою землею" тепер під контролем росіян.