Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні почався «переділ» ринку виготовлення дронів: які наслідки для фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почався «переділ» ринку виготовлення дронів: які наслідки для фронту

В Україні досі неналагоджено процес виробництва дронів, заявив військовий Юрій Касьянов. Більше того, за його словами, зараз іде процес переділу ринку із виготовлення дронів

23 травня 2024, 13:36
Поділіться публікацією:

Військовий експерт пояснив, чому в Україні і досі не налагодили масове виробництво безпілотників. Зокрема, за його словами, проблема в тому, що досі відсутнє центральне управління у цьому процесі.

В Україні почався «переділ» ринку виготовлення дронів: які наслідки для фронту

Дрони на фронті

За його словами, Силам оборони наразі потрібно 5-10 моделей дронів (від маленьких до великих, під різні завдання), але у великій кількості, за низькою ціною. При цьому, він додає, що в країні виготовляється приблизно 50 моделей дронів, але малими серіями, з великими накладними витратами, практично без обміну досвідом між виробниками.

"Виробництво дронів розтягнуто між усіма силовими структурами — кожна має своїх виробників, розпорошено між чотирма міністерствами і відомствами, які воюють між собою за бюджети і преференції",
- підкреслив експерт.

При цьому, за його інформацією, перевагу отримує не той дрон, який виграв конкурс (конкурси не проводять), або відмінно зарекомендував себе в боях, а той, який вдало продемонстрували міністрові, головкому або президенту.

Окрім того, Касьянов додає, що часто преференції отримує не та компанія, яка має кращий конструкторський, інженерний, виробничий потенціал, та ефективніші розробки, а та, що ближче до центрів ухвалення рішень.

Більше того, Касьянов підкреслив, що компанії-виробники дронів не можуть забронювати від мобілізації своїх працівників, оскільки всі процедури виписані таким чином, щоб максимально затягнути їх у часі.

"Фактично сьогодні триває переділ ринку виробників безпілотників шляхом мобілізації конкурентів в армію",
- підкреслив Касьянов.

При цьому він додає, що довкола виробництва дронів дуже багато піару, проте мало роботи.

"За галузь дронів відповідають усі, і не відповідає ніхто конкретно. Тому претензії пред'являти нікому, судити нікого, і просити допомоги ні в кого",
- підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії похвалилися виготовленням нового дрону "Піранья", який, буцімто, може обходити РЕБ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини