В Україні оголосили примусову евакуацію дітей: про яку область йдеться

Мінреінтеграції оголосило примусову евакуацію дітей із 5 населених пунктів у Запорізькій області

Влада оголосила примусову евакуацію дітей із п'яти населених пунктів Запорізької області через складну ситуацію з безпекою та постійними обстрілами з боку Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє сайт Мінреінтеграції.

"У п'яти населених пунктах Запорізької області оголошено примусову евакуацію дітей. Відповідне звернення Запорізької ОВА було розглянуто на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану", – йдеться у повідомленні.

Йдеться про п'ять населених пунктів: місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка.

Повідомляється, що у зв'язку зі складною ситуацією з безпекою та через ворожі обстріли звідти буде примусово евакуйовано 54 дитини та 67 супроводжуючих (членів сімей).

Крім дітей, обов'язкова евакуація також стосуватиметься маломобільних осіб, які проживають у зазначених населених пунктах області.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські окупаційні війська відступають через прорив українськими захисниками їхньої лінії оборони на Запорізькому напрямку. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на те, що Генштаб і Міноборони досить стисло повідомляє про просування українських захисників на південному напрямку, щоб не давати відомості противнику, можна припустити, що ЗСУ все ж таки мають хороші успіхи на цьому напрямі фронту. Які є новини з Херсонської та Запорізької областей? Про що вони можуть говорити? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.