Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні допустили мобілізацію жінок: які функції будуть виконувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні допустили мобілізацію жінок: які функції будуть виконувати

В Україні можуть мобілізувати жінок, втім, ніхто їх не буде відправляти у штурмові підрозділи

сьогодні, 11:57
Поділіться публікацією:

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що у випадку необхідності захисту Європи, Україна може бути змушена мобілізувати жінок. Як відзначив в ефірі 24 каналу військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, насправді ситуація є складною і в 2025 році Україна зіткнеться з серйозними викликами через значні людські ресурси, які Росія залучатиме до війни. Основною проблемою будуть не російські танки чи бронетехніка, а численний особовий склад.

В Україні допустили мобілізацію жінок: які функції будуть виконувати

Мобілізація в Україні

За словами Коваленка, протистояти такому людському ресурсу неможливо шляхом залучення еквівалентної кількості військових. Перемогти вдасться лише за рахунок підвищення ефективності знищення особового складу ворога. Військовий оглядач зазначив, що наразі Україна знищує близько 30 – 35 тисяч російських окупантів щомісяця (включаючи поранених і полонених). Однак для успішної протидії навалі потрібно збільшити ці показники до 45 – 50 тисяч, вважає експерт.

При цьому Коваленко наголосив, що навіть у разі мобілізації жінок, їх не відправлятимуть до штурмових підрозділів. Більшість з них виконуватимуть завдання в тилу, забезпечуючи необхідну підтримку для фронту.

"Жінок у штурмові дії ніхто не відправлятиме. Але для виконання відповідного функціоналу в тилу, безумовно, необхідно буде мобілізувати і жіночий потенціал", — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що колишній головнокомандувач Валерій Залужний наголосив на можливості призову жінок, якщо це стане необхідним для захисту Європи від війни. Однак він підкреслив, що країна намагатиметься уникнути такої ситуації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини