Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні через наступ Росії розглядають можливість примусової евакуації дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні через наступ Росії розглядають можливість примусової евакуації дітей

Раніше керівництво Національної гвардії України та командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський називали Куп'янськ однією з цілей російського наступу

11 серпня 2023, 20:55
Поділіться публікацією:

Про ситуацію на Куп'янському напрямку розповів в ефірі "Єдиних новин" голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, наразі владою розглядається питання примусової евакуації дітей з небезпечних районів, зокрема з Куп'янська. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні через наступ Росії розглядають можливість примусової евакуації дітей

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов

- Розглядаємо питання примусової евакуації дітей з небезпечних районів, в тому числі з м. Куп'янськ, — заявив обласний очільник. — Там, за нашими даними, залишилося 523 дитини. Усі евакуйовані отримують гуманітарну допомогу та тимчасове житло. Зарезервовані місця для проживання в Харкові та за межами Харківської області.

За словами Олега Синєгубова, зараз також триває обов'язкова евакуація цивільного населення з прифронтових населених пунктів, що постійно обстрілюються ворогом на Куп'янському напрямку. За перші два дні в безпечні місця вивезено 33 людини. Евакуація має на меті убезпечити цивільних від обстрілів. 

- В умовах постійних обстрілів спільно з Міносвіти ухвалили рішення, що наступного навчального року навчання офлайн зможе відбуватися тільки безпосередньо в укриттях закладів освіти, які ухвалили рішення про проведення очного навчання. Укриття обов'язково мають відповідати усім вимогам безпеки, — також зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що керівництво ЗСУ неодноразово засвідчувало, що в Луганській області зосереджено велике угруповання російських військ (понад сто тисяч), яке має на меті захопити Лиман, Куп'янськ та загрожувати Харкову.

Тим часом, Джо Байден назвав Китай "бомбою уповільненої дії".

Андрій Хливнюк закликав британців: "Дайте мені всю зброю".

А Лукашенко заявив, що продовжить красти українських дітей.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини