В Угорщині відреагували на можливість ввести війська НАТО в Україну

Угорщина проти введення військ НАТО в Україну через ризик ескалації конфлікту та можливого початку третьої світової війни, заявив Петер Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на ініціативу озвучену президентом Франції Еммануелем Макроном щодо можливості відправити війська країн НАТО в Україну. За словами Сійярто, Угорщину буде завжди проти таких ініціатив, адже вони можуть розпочати нову глобальну війну.

Петер Сійярто в інтерв'ю російським пропагандистським ЗМІ прокоментував можливість відправити іноземні війська в Україну заявивши, що такі дії означатимуть початок третьої світової війни.

"Коли мова йде про можливість введення військ в Україну від імені деяких країн-членів НАТО, це насправді небезпечно. Жахливий ризик початку третьої світової війни наближається. Тому ми завжди будемо закликати наших союзників та колег утриматись від будь-яких дій та заяв, які можуть наблизити ризик початку світової війни", - сказав Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини наголосив, що нібито населення Європи проти таких ініціатив.

"Я думаю, що в Європі стає усе більше і більше людей, які схильні виступати проти дій, які підвищують ризик ескалації", - додав Петер Сійярто.

Зазначимо, що крім Франції про можливість відправити свої війська в Україну заявила Канада, Нідерланди, Литва та Естонія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі, після слів президента Франції про можливість введення військ НАТО в Україну у майбутньому, виросла підтримка щодо ідеї відправити польські війська на війну в Україну.

Також "Коментарі" писали, що Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну.