Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Угорщині видали заяву про війну в Україні. До чого закликає Будапешт і як підігрує РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині видали заяву про війну в Україні. До чого закликає Будапешт і як підігрує РФ

Уряд Угорщини буквально напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну вийшов із заявою, в якій закликав «обидві сторони» припинити бойові дії. При цьому в заяві жодним словом не згадана країна-агресор

23 лютого 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

В заяві уряд Угорщини підкреслив, що вшановує всіх загиблих у війні, а також висловив співчуття вдовам та сиротам, яких налічують "сотні тисяч". При цьому в заяві підкреслено, що Угорщина допомагає українським військовим, які отримали поранення на війні.

В Угорщині видали заяву про війну в Україні. До чого закликає Будапешт і як підігрує РФ

Заява уряду Угорщини

Окрім того, в заяві підкреслюється, що Угорщина через гуманітарні програми допомагає мільйонам тим людей, які втратили все чи вимушені були стати біженцями. В Будапешті підкреслили, що окрім цього підтримують енергетичну безпеку України та вносять кошти у відбудову країни.

Разом з тим, в Угорщині заявили, що "конфлікт" України не може бути вирішений у військовий спосіб. В заяві уряду стверджується, що в жодному разі не можна допустити, щоби выйна продовжувалася.

"Угорщина підтримує негайне припинення вогню та мирні переговори і закликає сторони діяти відповідним чином", 
– сказано у заяві.

Разом з тим, у ній йдеться також і про те, що Угорщина зацікавлена у захисті суверенітету України, і уряд буде підтримувати цей інтерес на всіх можливих форумах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробивчергову скандальну заяву про Україну. Цього разу він висловив думку, що Україна стане "буферною зоною" між Росією та Заходом, що нібито має влаштувати Москву, Брюссель та Вашингтон. На думку Віктора Орбана, Україні необхідно отримати гарантії безпеки та служити "буфером" між Росією та країнами НАТО. Однак прем'єр-міністр Угорщини переконаний, що Росія й надалі постійно атакуватиме Україну, відриваючи від неї нові шматки, якщо Київ не зможе виконувати свою роль буфера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини