Головна Новини Суспільство Війна з Росією В США виявили, що російська армія готується до другого етапу наступу на Харківську область
commentss НОВИНИ Всі новини

В США виявили, що російська армія готується до другого етапу наступу на Харківську область

Російські сили після захоплення Вовчанська хочуть почати другу фазу наступу у Харківській області.

19 травня 2024, 09:22 comments4026
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після активних наступальних дій в Харківські області та практично знищення Вовчанська, російські сили мають намір перейти до другого етапу наступальної операції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни.

В США виявили, що російська армія готується до другого етапу наступу на Харківську область

Українські військові захищають свої позиції. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський 18 травня заявив про російські просування на 5-10 км вглиб територій України у Харківські й області. За словами президента, українські сили зупинили армію РФ, проте це лише перший етап наступальних операцій Росії у цьому регіоні.

Як вказують аналітики ISW, росіяни почнуть другу фазу на Харківщині після того, як окупують Вовчанськ.

"Російські війська, ймовірно, готуються до другого етапу наступальної операції на півночі Харківської області, яку російські війська, ймовірно, мають намір розпочати після очікуваного захоплення ними Вовчанська", — йдеться у звіті ISW.

Військові експерти з Інституту вивчення війни зазначають, що Росія обрала Вовчанськ одним одною з головних цілей першого етапу наступу. Це найбільше прикордонне місто, яке у разі окупації дозволить російським військам отримати плацдарм поблизу російського тилу для початку другого етапу наступу.

Наразі аналітики ISW вказують на два варіанти другого етапу наступальних дій РФ на Харківщині. Перший полягає у тому, що російські сили будуть намагатись розширити "буферну зону" вздовж українсько-російського кордону, тоді як другий варіант – це просування армії РФ до Харкова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін розкрив свої плани на Харків.

Також "Коментарі" писали про те, що Зеленський назвав "винних" у тому, що відбувається на Харківщині з наступом росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини