Головна Новини Суспільство Війна з Росією В російському полоні загинула відома українська журналістка: в ГУР розповіли нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В російському полоні загинула відома українська журналістка: в ГУР розповіли нові подробиці

Робиться все можливе для того, щоб офіційно підтвердити факт загибелі, і встановити обставини.

10 жовтня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

 Українська журналістка Вікторія Рощина, яку раніше незаконно утримували російські окупаційні сили, загинула під час транспортування з Таганрога до Москви. Про це заявив керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з полоненими Петро Яценко в прямому ефірі телемарафону. На цей момент точні обставини її смерті залишаються невідомими.

 В російському полоні загинула відома українська журналістка: в ГУР розповіли нові подробиці

Вікторія Рощина (фото з відкритих джерел)

Представник Головного управління розвідки України (ГУР) Андрій Юсов підтвердив, що Рощина перебувала у списках на обмін полоненими, і її повернення в Україну було заплановано найближчим часом. Відомо, що остання інформація про її місцезнаходження вказувала на етапування журналістки до слідчого ізолятора "Лефортово" в Москві.

Юсов також зазначив, що поки офіційне підтвердження загибелі журналістки від держави-агресора чи від Координаційного штабу не надходило, і зараз тривають всі необхідні заходи для уточнення деталей цієї трагедії.

Вікторія Рощина виїхала з України до Польщі 27 липня 2023 року і планувала через територію Росії потрапити на окуповані території сходу України. Останній контакт із рідними відбувся 3 серпня, коли вона повідомила про проходження прикордонних перевірок, однак не повідомила точного місцезнаходження.

Заяву про її зникнення подали в українські правоохоронні органи 12 серпня 2023 року. 21 вересня цей випадок був зареєстрований у СБУ, Міністерстві реінтеграції та Офісі омбудсмена.

Наразі триває робота над встановленням обставин смерті Вікторії Рощиної та подальшими кроками для з'ясування всіх деталей, пов'язаних з її перебуванням у російському полоні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  в УП заявили про тиск з боку Офісу президента

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини