В Росії заявили, що тепер НПЗ українські дрони не страшні: українська розвідка відреагувала

Росіяни намагаються заспокоїти обурене суспільство

Росіяни всерйоз занепокоєні через постійні атаки українських дронів по НПЗ Росії. Саме тому прийняли рішення захищати свої нафтогазові об'єкти від атак дронів, а саме для "прикриття" об'єктів там мають встановити системи захисту типу "Панцир". Про це пише "The Guardian" із посиланням на цитату директора департаменту розвитку газової промисловості Міністерства енергетики РФ Артема Верхова.

"Ми спільно працюємо, в тому числі з колегами з Національної гвардії Росії, над прикриттям об'єктів, над встановленням, відповідно, систем захисту типу "Панцир", - сказав чиновник.

Тим часом представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначає, що заяву зробили для заспокоєння обурення у суспільстві та розпилу бюджетних коштів, оскільки комплекси "Панцир" вже давно перебувають на місцях.

"Принципово на ситуацію дані заяви не вплинуть, на підприємствах окупанта, які використовуються у військових цілях, проблеми будуть продовжуватись", - сказав представник української розвідки.

Варто зазначити, що в Росії лише від початку 2024 року безпілотники 15 разів атакували 13 нафтопереробних заводів у дев'яти регіонах країни-агресорі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сили оборони продовжують знищувати російські нафтопереробні заводи. Радує системність з якою за справу взялися українські захисники і в той же час дивує безпорадність росіян, які не можуть захистити свої стратегічні об’єкти. Чому так? До чого може призвести масове знищення російських НПЗ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - у Буданова пояснили, як удари по НПЗ позбавляють Росію можливості продовжувати війну проти України.