Головна Новини Суспільство Війна з Росією В РНБО відмовилися реагувати на російське громадянство близьких родичів чиновника Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО відмовилися реагувати на російське громадянство близьких родичів чиновника Міноборони

У відомстві Олексія Данілова заявили, що коментувати такі відомості, нібито, не входить до їх повноважень.

12 грудня 2023, 18:33
Поділіться публікацією:

Керівник ДП "Державний оператор тилу" МОУ Арсен Жумаділов підтвердив, що його дружина має паспорт Росії У Раді національної безпеки і оборони України відмовилися реагувати на інформацію на наявність російського громадянства у членів родини керівника ДП "Державний оператор тилу" Міноборони Арсена Жумаділова. У відомстві Олексія Данілова заявили, що коментувати такі відомості, нібито, не входить до їх повноважень.  

"За дорученням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України в Апараті РНБО України опрацьовано запит до Ради національної безпеки і оборони України на отримання публічної інформації з проханням надати коментар стосовно повідомлень у засобах масової інформації про призначення Арсена Жумаділова керівником ДП "Державний оператор тилу" та громадянства членів його родини.
Закон України "Про Раду національної безпеки і оборони України" та Положення про Апарат Ради національної безпеки і оборони України, затверджене Указом Президента України від 14.10.2005 No 1446, не передбачають повноважень Ради національної безпеки і оборони України, її Секретаря та Апарату коментувати повідомлення, оприлюднені засобами масової інформації", — йдеться у заяві РНБО.

Арсен Жумаділов був призначений на посаду керівника ДП "Державний оператор тилу" Міністерства оборони України 1 листопада поточного року.

В РНБО відмовилися реагувати на російське громадянство близьких родичів чиновника Міноборони

Арсен Жумаділов (фото з відкритих джерел)


Згодом, журналіст Юрій Ніколов оприлюднив дані про наявність у дружини та інших членів родини Жумаділова російського громадянства. І сам  Жумаділов цю інформацію підтвердив, обґрунтувавши потребу в російському паспорті наявністю в нього родичів, що проживають в Криму.

"Дружина до останнього не отримувала той паспорт, але з метою доступу до півострова цей документ вона дійсно отримала", – уточнив гендиректор ДП МОУ. 

Реагуючи на визнання факту наявність російського громадянства у найближчих родичів Жумаділова, ексредактор "Економічної правди" Сергій Лямець  зауважив на бездіяльності СБУ.

"Державні військові закупівлі виведуть до окремої Агенції ресурсного забезпечення Міністерства оборони. Керуватиме нею Арсен Жумаділов. Тобто, чоловік, що неодноразово їздив до окупованого Криму, дружина якого отримала російський паспорт, в якого у Росії живуть родичі — займатиметься військовими закупівлями. Не треба бути контррозвідником, аби зрозуміти — Жумаділов є вразливою ланкою. (...)Перша ліпша перевірка СБУ мала завернути Жумаділова. Але цього не відбулося. Але він навіть поліграф пройшов. Чому?", — написав журналіст.

Через подальшу відсутність реакції уповноважених органів на факт  громадянства РФ у родичів відповідального за оборонні закупівлі особи, публіцист Александр Аронець назвав   "прецедент Жумаділова"  повзучою легалізацією російського громадянства в Україні під час війни".

"Наявність близького родича з російським паспортом, тим більш отриманим нещодавно, як у випадку Жумаділова – це прямий шлях до шантажу і вербовки, як наслідок – дуже висока ймовірність залежності від російської влади. Перебування такого чиновника на посаді – пряма загроза національній безпеці", — зауважив Аронець.

Раніше Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов особисто реагував на  наявність російського громадянства у дружини колишнього голови Служби безпеки України Івана Баканова. За його словами, це могло  бути "загрозою національній безпеці України".
Випадок із Жумаділовим в РНБО натомість залишають без реакції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини