Головна Новини Суспільство Війна з Росією В РНБО розповіли, як Україна примушує РФ відмовитися від загарбницької війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО розповіли, як Україна примушує РФ відмовитися від загарбницької війни

Київ змушує Росію відмовитися від загарбницької війни в Україні, про це в інтерв'ю The Economist розповів секретар РНБО Олександр Литвиненко. За його словами, мова йде про удари по російським НПЗ

15 квітня 2024, 19:07
Поділіться публікацією:

Удари безпілотниками вглиб територій країни-агресора Росії є складовою стратегії для примусу Кремля відмовитися від нападу на Україну, про це заявив Олександр Литвиненко.

В РНБО розповіли, як Україна примушує РФ відмовитися від загарбницької війни

Олександр Литвиненко

За його словами, такі операції призначені обмежити простір для маневру кремлівського диктатора Володимира Путіна та переконати російське суспільство і еліту в тому, що продовження війни обходиться дорожче, ніж її припинення.

При цьому секретар РНБО підкреслив, що удари зачіпають лише військові об'єкти, такі як кораблі, літаки та нафтову інфраструктуру.

Як відзначив Литвиненко, такі дії є економічно вигідними, оскільки завдають значних збитків російським військовим об'єктам при мінімальних витратах.

При цьому секретар РНБО розповів, що, наприклад, лише один удар по ворожому аеродрому може пошкодити сім, десять чи навіть п’ятнадцять літаків. Кожен із них, каже Литвиненко, коштує понад 30 мільйонів доларів.

"Ми можемо провести операцію, яка коштуватиме менше ніж 2 мільйони доларів. Це фантастично рентабельно"
, -  підкреслив секретар РНБО.

У свою чергу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що ударами по нафтопереробних заводах в РФ не викликають проблем на глобальному ринку енергоносіїв. Кулеба нагадав про необхідність підтримки української протиповітряної оборони.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що американські топ-посадовці заявили, що не підтримують Україну в тому, що вона завдає ударів по російським НПЗ. Зокрема, Україні навіть рекомендували цього не робити, щоб не було ескалації у війні, а також, щоб не спричинити росту цін на бензин. В Україні від таких пропозицій відмовилися і заявили, що міжнародне право не забороняє знищувати цілі на території ворога, які сприяють його загарбницькій війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини