Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Раді відповіли, який був сенс утримувати Кринки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Раді відповіли, який був сенс утримувати Кринки

За словами Романа Костенка, там з самого початку ставилося одне завдання - це розвиток плацдарму і далі рух в напрямку Криму.

21 липня 2024, 20:15
Поділіться публікацією:

 Роман Костенко, народний депутат від "Голосу" і секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, в інтерв'ю "Radio NV" пояснив сенс утримання Кринок на лівобережжі Херсонської області, навіть незважаючи на втрати.

 В Раді відповіли, який був сенс утримувати Кринки

Бої за Кринки (фото з відкритих джерел)

Він зазначив, що українські війська вийшли з Кринок через неможливість утримувати позиції, оскільки населений пункт був практично знищений російськими силами. Водночас, присутність українських військ на лівобережжі Дніпра залишається.

Костенко підкреслив, що утримання Кринок мало стратегічну мету — розвиток плацдарму для подальшого руху в напрямку Криму. Це було важливе завдання, оскільки утримання плацдарму відтягувало на себе велику кількість російських резервів. Це не дозволило росіянам перекидати свої сили на інші напрямки, зокрема на Запорізький напрямок, де українські війська проводили активні дії.

Костенко також додав, що завдяки плацдармам біля Кринок російські війська, включаючи парашутно-десантну дивізію, були скуто і не могли вільно маневрувати. Це зіграло важливу роль у стримуванні російських сил і запобіганні їхнім атакам на інших напрямках. Таким чином, утримання Кринок мало важливе стратегічне значення для українських військових операцій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Роботине і Кринки не наші уже кілька тижнів заявила Безугла. Нардеп Мар’яна Безугла повідомила, що вчора відбулося засідання комітету нацоборони, на якому доповідав начальник Генштабу Баргилевич.

За її словами, він нібито на пальцях, ніяких матеріалів не підготували, розказував, яка важка, але контрольована ситуація, чому важливо тримати Кринки, і яке критичне значення має Роботине. Також, каже нардеп, він повідомив, як фортифікації першої лінії будують підрозділи відповідно до потреб, а Генштаб надає методичну підтримку ОВА для другої і третьої ліній.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини