Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Раді пояснили, чому виступають за зниження мобілізаційного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

В Раді пояснили, чому виступають за зниження мобілізаційного віку

Нардеп Костенко порівняв здібності 21-річного нардепа і солдата

сьогодні, 14:52
Поділіться публікацією:

Зниження мобілізаційного віку до 18-20 років не є якимись радикальними кроками. Для прикладу в 21-річному віці людина може стати народним депутатом Верховної Ради і повністю несе відповідальність за свої дії та вчинки. Як інформує портал "Коментарі", таку думку в ефірі Radio NV висловив народний депутат Роман Костенко.

В Раді пояснили, чому виступають за зниження мобілізаційного віку

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Парламентар зазначив, що західні посадовці справді не розуміють, чому Україна мобілізує чоловіків лише з 25 років. Але ці питання піднімають у приватних розмовах, а не в офіційних переговорах.

"Я спілкуюся з конгресменами [США]. Це неофіційні розмови, у мене є дружні з кимось відносини. Це не то, що Костенку подзвонив якийсь конгресмен і сказав "Швидко понижуй там вік!" Ні, це просто розмови про те, що, хлопці, у вас війна за незалежність, ви там воюєте, ми – даємо зброю. Ви кажете, що у вас проблеми з мобілізацією. Чому у всіх країнах призивають з 18-ти, а у вас з 25 років. Значить, у вас нема проблем з мобілізацією", – розповідає Костенко.

Він переконаний, що, коли йде така повномасштабна війна, як нині в Україні, не може бути привілей для тих, хто молодшого віку, адже країну рятувати і захищати повинні абсолютно всі.

Роман Костенко пояснив, що його позиція ґрунтується на тому, що, якщо в Конституції визнано, що людина з 21 року може стати народним депутатом, то солдатом вона точно з 20 може стати. І це треба враховувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі в Україні не планується зниження мобілізаційного віку до 18 років. Про це він повідомив в ефірі телемаратону "Єдині новини".

За словами президента, хоча деякі міжнародні партнери висловлюють бажання знизити призовний вік, Україна поки не бачить необхідності в таких змінах. Зеленський підкреслив, що впровадження таких заходів може бути небезпечним.

"Партнери хотіли б, щоб був зменшений мобілізаційний вік. Ми поки не бачимо, що потрібно вводити ці зміни і я вважаю, що вони небезпечні", — зазначив президент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини