Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Польщі припускають, що Макрон міг подарувати Папі Римському викрадену книгу зі Львова
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі припускають, що Макрон міг подарувати Папі Римському викрадену книгу зі Львова

Еммануель Макрон підніс Папі Римському Франциску рідкісне видання твору Канта "До вічного світу"

25 жовтня 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

У Польщі припустили, рідкісне видання твору Канта "До вічного світу", яке  Папі Римському Франциску подарував президент Франції Еммануель Макрон, могло бути  вкрадене під час Другої світової війни зі Львова. Відповідну заяву  зробив речник МЗС Польщі Лукаш Ясін, пише агенство Polska Agencja Prasowa.

В Польщі припускають, що Макрон міг подарувати Папі Римському викрадену книгу зі Львова

Еммануель Макрон, Папа Римський Франциск (фото з відкритих джерел)

"МЗС вивчає питання подарунка, який президент Франції вручив понтифіку, але поки не робить конкретних заяв із цього приводу", — сказав Ясін.

У повідомленні ЗМІ йдеться, що на першій сторінці книги видно друк "Академічний читальний зал у Львові". Відтак, після цього у Польщі заговорили, що  це видання ймовірно було викрадено під час Другої світової війни, коли Львів був під окупацією.

"Я буду рекомендувати нашим дипломатичним службам відправити офіційний запит до Франції з питанням, як саме ця книга опинилась в їх руках", — своєю чергою заявив депутат Аркадіуш Муларчик.

Окрім цього, депутат додав, що дивлячись на печатку, яка стоїть на книзі, можна зробити висновок, що книга належить Польщі довоєнних часів.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Байдена відреагували на чутки про перемогу республіканців та скорочення підтримки України. Підтримка України з боку США не має жодного зв'язку з результатами виборів до Палати представників Конгресу. Яким би не був результат волевиявлення – Україна може бути впевнена, що американський народ продовжить її підтримувати. Навіть якщо перемогу здобудуть представники Республіканської партії. Як передає видання "Коментарі", про це заявила речник Палати представників Ненсі Пелосі, реагуючи на чутки про наміри окремих республіканців переглянути та скоротити підтримку України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини