Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ОП заявили про готовність України до переговорів з РФ і назвали умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП заявили про готовність України до переговорів з РФ і назвали умови

Україна готова до переговорів на справедливих умовах

26 липня 2024, 10:56 comments1468
Поділіться публікацією:

Китай має зацікавленість у тому, щоб війна в Україні припинилася, про це в ефірі 24 каналу сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, більше того, Пекін дуже чітко розуміє роль, яку він сьогодні відіграє в глобальному і політичному сенсі.

В ОП заявили про готовність України до переговорів з РФ і назвали умови

Михайло Подоляк

"Безумовно, Китай зацікавлений у тому, щоб конфлікт (війна в Україні) вже втрачав свою актуальність для глобального порядку денного. Чому? Тому що це, знову ж таки, руйнує правила, а Китай хоче, щоб правила працювали. Пекін демонструє готовність вислухати не тільки російську сторону. Китай демонструє готовність, як глобальний гравець, вислухати Україну", — заявив Подоляк.

За його словами, у Піднебесній прагнуть зрозуміти, чому в цій війні наразі неможливо перейти до дипломатичного врегулювання.

"Я буду посилатися на слова пана Кулеби. Він абсолютно правий — так, ми готові до переговорного процесу. Тобто, не треба звинувачувати Україну, що вона хоче тільки війни. Ні. По-перше, ми не починали війну. По-друге, у нас не було жодних експансіоністських намірів. Єдиним агресором є Росія. Утім, ми готові до переговорного процесу на справедливих умовах. На тих умовах, які справді приведуть до сталого, справедливого миру. До них не готова Росія", — заявив Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що постпред РФ в Радбезі ООН Василь Небензя закликав Україну не зволікати із переговорами. Він заявив, що російські війська не дадуть Силам оборони перепочити. Більше того, російський дипломат заявив, що Київ не зможе отримати кращих умов для перемовин, ніж ті, які раніше запропонував кремлівський диктатор Володимир Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини