Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН зробили заяву щодо війни в Україні: що вимагають від РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН зробили заяву щодо війни в Україні: що вимагають від РФ

В ООН сподіваються, що війська РФ покинуть Україну до кінця місяця

5 липня 2024, 13:28 comments1517
Поділіться публікацією:

В ООН зробили заяву щодо війни в Україні: що вимагають від РФ

Денніс Френсіс

Голова Генеральної Асамблеї ООН Денніс Френсіс засудив дії російських окупантів і закликав РФ вивести своїх військових з території України. В інтерв'ю "Укрінформ" він, зокрема, зазначив, що Генасамблея чітко вказувала на порушенні Росією фундаментальних принципів організації, і очікує від РФ виправлення ситуації.

При цьому він підкреслив, що резолюція закликає до негайного повного виведення всіх російських військ з території України.

Френсіс підкреслив, що жодна держава не може порушувати міжнародний закон і не очікувати наслідків. Він також згадав про головування РФ в Раді безпеки ООН до 31 липня 2024 року, висловивши надію, що до цього часу війська агресора покинуть Україну.

"Ми сподіваємося, що російська влада вирішить вивести свої війська (з України, — Главред) до вересня цього року або раніше, але виходячи з того, що ми бачили, немає жодної гарантії, що це станеться. Це питання залишатиметься пріоритетним у порядку денному Генеральної Асамблеї ООН", — підсумував очільник Генасамблеї ООН.

Раніше український дипломат Сергій Кислиця зазначив, що пропозиції щодо мирного врегулювання війни, які не передбачають повного виведення російських військ, не забезпечать стійкого та справедливого миру.

При цьому відомо, що протягом кількох останніх днів в Україні активно обговорюють так званий проект "мирного договору" РФ, який вона нібито передала Штатам. Цей документ передбачає, що Україна повинна відмовитися від Донбасу, а РФ подумає над тим, щоб передати Україні тимчасово захоплені території Херсонської та Запорізької областей.

При цьому є думка, що саме Банкова злила цей проект договору в соцмережі. Відзначається, що в Києві і на Заході нібито розуміють, що Україні зараз не виграє війну. Втім, також є думка, що "мирний план" РФ – це інформаційно-психологічна спецоперація Кремля, щоб розгойдати українське суспільство.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини