Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН відповіли на запит України приїхати в Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН відповіли на запит України приїхати в Курську область

Організація Об'єднаних Націй не зможе приїхати в Курську область, поки не отримає дозвіл Росії.

17 вересня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ України надіслало повідомлення до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб здійснити "належне забезпечення основоположних прав людини" у Курській області. В ООН відреагували на запит України та пояснили, що без дозволу Росії не можуть приїхати на Курщину.

В ООН відповіли на запит України приїхати в Курську область

В ООН відповіли на запит України. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Голос Америки", в ООН готові відвідати підконтрольну Україні територію Курської області. Речник ООН Стефан Дюжаррік заявив, що для "заходів гуманітарного реагування" можна зробити візит для міжнародної організації, однак лише через дозвіл від Російської Федерації. 

У Червоному хресті на запрошення України поки не відреагували. 

Нагадаємо, що 16 вересня Міністерство закордонних справ України запевнило дотримання міжнародних зобов'язань у сфері міжнародного гуманітарних прав з боку України щодо підконтрольної їй території у Курській області. Для цього МЗС закликало ООН та МКЧХ долучитися до заходів гуманітарного реагування та здійснювати моніторинг.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков різко негативно відреагував на таку ініціативу України та назвав її "провокацією". Речник МЗС України Георгій Тихий відповів на заяви Пєскова словами, що "реакція Кремля… свідчить про зневагу Росії до власного народу та його гуманітарних потреб".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН визнали свою безпорадність перед Росією

Також "Коментарі" писали про три країни Африки, які подали заявку до ООН та звинувачують Україну нібито у причетності до тероризму. Цю заяву вже активно почала використовувати Росія у своїй антиукраїнській пропаганді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини