Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН повідомили, скільки цивільних загинули у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН повідомили, скільки цивільних загинули у війні в Україні

В ООН зазначають, що реальна кількість загиблих значно вища.

29 серпня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинуло 9511 та отримали поранення 17 206 цивільних в Україні. Такі цифри назвали В ООН з 24 лютого 2022 року до 27 серпня 2023-го, пише Крим.Реалії.

В ООН повідомили, скільки цивільних загинули у війні в Україні

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що представники організації з 1 по 27 серпня 2023 року зафіксували 585 смертельних випадків або поранення цивільних осіб в Україні, серед них – 5 загиблих та 19 поранених дітей.

Також в ООН наголошують, що реальна кількість загиблих людей може бути значно більшою. Адже з територій, де тривають інтенсивні бойові дії, відповідна інформація надходить із затримкою. А ще багато повідомлень все ще потребують підтвердження.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Оксен Лісовий розповів, скільки педагогів вбила Росія. Внаслідок удару дрону типу "Шахед" в Ромнах Сумської області зруйнована школа та загинули четверо її працівників. Як зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко,  під час тривоги люди не спустилися в безпечне місце. Збройні сили РФ атакували в ніч на 23 серпня Україну 20 дронами, 11 з яких вдалося збити. Зокрема, 9 дронів було збито в Одеській області, два — в Запорізькій. За даними Повітряних сил ЗСУ, росіяни атакували з району Приморсько-Ахтарська (Росія) та Чауда (окупований Крим). 

Також "Коментарі" інформували про те, що коли закінчиться війна в УкраїніВ Україні зростає кількість респондентів, які орієнтуються на тривалу війну з агресором. Понад 80% наших співвітчизників очікують на повернення всіх територій.  Про це свідчать дані опитування КМІС на замовлення Інституту соціології НАН України. 

Згідно з даними соціологів у червні 2023 року 42% респондентів вважали, що війна триватиме понад рік. У грудні 2022 року так думали лише 26%. У той же час кількість тих, хто очікує перемоги за півроку-рік, зменшилася з 50% до 34%.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини