Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН оприлюднили доповідь про ракетний удар по селу Гроза: кого підозрюють в ударі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН оприлюднили доповідь про ракетний удар по селу Гроза: кого підозрюють в ударі

Моніторингова місія Організації Об’єднаних Націй в Україні оприлюднила доповідь про удар по селу Гроза.

31 жовтня 2023, 16:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спеціальна місія ООН, яка проводить моніторинг з прав людини в Україні (ММПЛУ) опублікувала доповідь щодо російського ракетного удару по селі Гроза Харківської області. У документі зазначено, що є "достатні підстави" вважити винним у цьому Росію.

В ООН оприлюднили доповідь про ракетний удар по селу Гроза: кого підозрюють в ударі

Наслідки російського ракетного удару по селі Гроза. Фото з відкритих джерел

Росія офіційно не визнала атаки 5 жовтня на село Гроза під час якої загинуло 59 людей. Однак представник РФ в ООН заявив про атаку військової цілі, що суперечить з висновками та перевіреними даними від ММПЛУ.

"У новій доповіді, опублікованій сьогодні МППЛУ, зроблено висновок, що Росія або не вжила всіх практично можливих заходів, щоб пересвідчитися в тому, що запланований об’єкт нападу є військовою ціллю", — йдеться у заяві ООН.

Спеціальна моніторингова місія ООН також зазначила, що атака по селі Гроза, де перебували цивільні особи та цивільні об’єкти могла бути "навмисно спрямована" армією РФ, що є "порушенням міжнародного гуманітарного права".

У доповіді сказано, що після обстежень місця удару виявили рештки ракети, яка спричинила вибух – ймовірно, це була російська ракета "Іскандер".

"Ця високоточна керована балістична ракета малої дальності поцілила у єдине в селі кафе", — вказано у доповіді та зазначено, що удар відбувся через 20-25 хвилин після того, як у кафе прийшли люди на поминки українського військового.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що СБУ викрили чоловіків, які навели ракетний удар по селі Гроза. Ними виявились місцеві мешканці.

Також "Коментарі" писали, що у Росії пригрозили захопити Берлін заявивши, що "у нас нема іншого варіанту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини