Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН назвали жахливу цифру жертв серед цивільних в Україні за час російського вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН назвали жахливу цифру жертв серед цивільних в Україні за час російського вторгнення

У новому зведенні Управління Верховного комісара ООН з прав людини оприлюднили свіжі дані. При цьому наголошують, що реальна кількість загиблих може бути набагато більшою

16 січня 2023, 23:27
Поділіться публікацією:

У свіжому зведенні Управління Верховного комісара ООН з прав людини йдеться, що з 24 лютого минулого року і до півночі з 15 на 16 січня в Україні загинув 7031 мирний житель, у тому числі 433 дитини, пишуть "Коментарі".

В ООН назвали жахливу цифру жертв серед цивільних в Україні за час російського вторгнення

В Україні загинули тисячі мирних, ще більше поранених

За актуальними даними, поранення отримали 11 327 цивільних українців, у тому числі 827 дітей. Переважна більшість смертей мирних мешканців міст і сіл зафіксовано у тилових територіях, підконтрольних Україні. Ситуація на окупованих Росією територіях має 495 загиблих і 1673 поранених.

ООН за щораз нагадує, що у своїх підрахунках враховує лише задокументовані та підтверджені випадки. Відтак, насправді ж реальна цифра загиблих цивільних може виявитися значно більшою. І насамперед — з тих місць, де відбувалися інтенсивні бої та масовані обстріли, і звідки все ще немає вірогідної інформації. Мова йде зокрема про Маріуполь, Попасну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Ізюм.

Як писали "Коментарі", якщо Україна програє та не вистоїть під час російської війни, це може стати початком Третьої світової війни. Саме тому Захід має дати нашій країні зброю, щоб відбити російську агресію. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Берліна.

Йшлося на порталі "Коментарі" й про те, що американський же Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує, що Росія, ймовірно, готує низку дій, щоб протягом наступних шести місяців повернути ініціативу у війні проти України і покласти край нинішній низці операційних успіхів України. В ISW наголосили, що підготовка Кремля до ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році не виключають його зусилля зі створення умов для затяжної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини