Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Офісі президента розкрили глобальні цілі операції ЗСУ у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента розкрили глобальні цілі операції ЗСУ у Курській області

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк упевнений, що ефективність рішення ЗСУ зайти до Курської області очевидна.

14 серпня 2024, 19:02
Поділіться публікацією:

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що операція Збройних сил України у Курській області є важливим кроком для створення додаткових політичних завдань. За його словами, такі дії дозволяють Україні не лише повертати ініціативу на фронті, а й демонструвати слабкість російського керівництва в управлінні та реакції на кризові ситуації.

В Офісі президента розкрили глобальні цілі операції ЗСУ у Курській області

Подоляк розкриває стратегію ЗСУ у Курській області: що це означає для Росії

В інтерв'ю виданню "Медуза" Подоляк зазначив, що ефективність рішення про проведення операції є очевидною, оскільки вона дозволяє розвивати військові дії на нових напрямках.

"Для того, щоб далі повертати ініціативу на фронті Україні, ми повинні приймати рішення тут і зараз, виходячи із ситуації. Коли ви заходите кудись, ви переслідуєте певні цілі. Ці цілі можуть бути досягнуті одразу – чи не одразу. Далі ви дивіться на оперативну обстановку. Якщо у вас є можливість проводити наступний етап операції – як ви кажете, окопуватись, вбудовуватись у територію, тому що звідти далі можна розвивати свої дії за іншими напрямками”, – сказав він.

За його словами, українська армія наразі проводить необхідні дії щодо закріплення на території Курської області.

"Якщо така можливість є, ви це робите — викопуєтеся. Ви будуєте фортифікації, підвозите резерви, а головне — забезпечуєте логістичну зв'язок на місці з основними силами. Якщо такі можливості є і оперативна обстановка дозволяє, ви це, безумовно, робите", — пояснив. радник.

Подоляк підкреслив, що хоча він не готовий коментувати військові деталі та доцільність даних дій, з погляду розвитку війни та оперативної ситуації на цьому напрямі, таке рішення є обґрунтованим.

"А з точки зору, скажімо так, розвитку війни, оперативної ситуації на цьому напрямку — так, це безумовно потрібно робити, тому що це дозволяє збільшувати театр бойових дій на території Росії. А театр воєнних дій на території Росії дозволяє масштабувати політичні завдання: показати неспроможність російського управління в цілому, неготовність приймати рішення, неготовність підвозити туди додаткові сили та засоби. Відповідно, війна буде розширюватися територією Росії", — сказав він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини