Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Офісі Генпрокурора розкрили деталі атаки по Донеччині: є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі Генпрокурора розкрили деталі атаки по Донеччині: є загиблі

На Донеччині внаслідок атак російських військ загинули двоє, серед поранених — дитина

сьогодні, 20:54
Поділіться публікацією:

Внаслідок нових атак з боку російських військ на Донеччині загинуло двоє цивільних осіб, серед яких 6-річна дитина, а ще десятеро отримали поранення. Донецька обласна прокуратура вже розпочала досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

В Офісі Генпрокурора розкрили деталі атаки по Донеччині: є загиблі

Наслідки обстрілу. Фото: Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що 6 жовтня 2024 року в селі Іллінка Курахівської громади російська армія атакувала автомобіль волонтерської організації, що евакуювала цивільних осіб з небезпечних районів. Унаслідок атаки загинув 37-річний волонтер, а його 32-річний колега отримав серйозну травму.

Крім того, атаки були зафіксовані в містах Часів Яр, Торецьк та селищі Серебрянка, де постраждали ще три громадянина. Селище Біленьке в Краматорському районі також зазнало обстрілу, в результаті чого чотири людини, у тому числі маленька дитина, отримали поранення. За інформацією, використано кілька видів зброї, включаючи авіаудари. Усі постраждалі отримали медичну допомогу, а прокуратура продовжує роботу над документуванням воєнних злочинів, скоєних російськими збройними силами.

В Офісі Генпрокурора розкрили деталі атаки по Донеччині: є загиблі - фото 2
В Офісі Генпрокурора розкрили деталі атаки по Донеччині: є загиблі - фото 3
В Офісі Генпрокурора розкрили деталі атаки по Донеччині: є загиблі - фото 4

Нагадаємо, в ніч на 6 жовтня Росія провела масовану комбіновану атаку по Україні використавши ударні безпілотники та кілька різних типів ракет. В Повітряних силах повідомили про успішне знищення 56 ударних БпЛА типу "Shahed" та дві ракети у 14 областях України.

Крім того, російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру. 

Також  в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини