Головна Новини Суспільство Війна з Росією В новому пакеті допомоги від США будуть артилерійські установки HIMARS
commentss НОВИНИ Всі новини

В новому пакеті допомоги від США будуть артилерійські установки HIMARS

Америка продовжує надсилати зброю в Україну.

3 жовтня 2022, 22:49
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США готується виділити черговий транш допомоги для України проти війни з Російською Федерацією. В цей пакет входитимуть чотири пускові ракетні установки HIMARS, міни, протимінні транспорти. Загальна сума допомоги складатиме 625 млн доларів. Про це пише агенція Reuters з посиланням на свої два джерела.

В новому пакеті допомоги від США будуть артилерійські установки HIMARS

Артилерійські установки HIMARS. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють незалежні джерела від видання Reuters про оголошення пакета та його вмісту буде оголошено 4 жовтня. Цей транш для України є першим після підписання Володимиром Путіним указу про анексовані території, а також другим з моменту вдалого контрнаступу українських сил на сході та півдні країни. 

За попередньою інформацією в новий пакет для України потрапить чотири установки HIMARS, міни та протимінні транспортні засоби.

Раніше передані в Україну артилерійські ракетні установки HIMARS завдали значних втрат для росіян. Американські аналітики та військові постійно наголошували, що ЗСУ вдало використовує це обладнання для знищення ворога, його зброї, складів з боєприпасами та руйнує ланцюги поставок для РФ.

Це перший транш США у 2023 фінансовому році, який прийняли політики 30 вересня. Загалом президент США Джо Байден може передати Україні зброю на суму в 3,7 млрд доларів до кінця року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про прохання Джо Байдена до Конгресу США виділити майже 12 млрд доларів для допомоги Україні проти РФ.

Також "Коментарі" писали про виступ американського президента на саміті ООН, де Джо Байден розкритикував Російську Федерацію за наміри знищити Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини