Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони розповіли, які бонуси та заохочення отримають чоловіки, що стануть на захист України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони розповіли, які бонуси та заохочення отримають чоловіки, що стануть на захист України

Чоловіки, які вирішать долучитися до Сил оборони отримають щедрі бонуси. Як відзначив речник Міноборони Дмитро Лазуткін, мова йде про мотиваційний пакет, прийнятий в законопроекті про мобілізацію

15 квітня 2024, 18:26
Поділіться публікацією:

Як відзначив речник Міноборони Дмитро Лазуткін, закон, який проголосували народні депутати, передбачає механізми, які сприятимуть поліпшенню процесу мобілізації. За його словами, в ньому основна увага приділяється обліку військовозобов'язаних.

В Міноборони розповіли, які бонуси та заохочення отримають чоловіки, що стануть на захист України

Мобілізація в Україні

Як підкреслив Лазуткін, держава повинна мати чітке уявлення про тих, хто заброньований, хто може бути мобілізований, і хто має відстрочку тощо. Окрім того, за його словами, у законі також чітко визначені права і механізми роботи територіальних центрів комплектування. Лазуткін припустив, що це попередить можливі спекуляції, які виникали, в тому числі і з приводу російських ІПСО, адже тепер все врегульовано та стандартизовано.

Він також відзначив, що закон про мобілізацію містить ряд нових заохочень для осіб, які вирішать приєднатися до Сил оборони України. За його словами, зокрема, передбачено норми, які можна розглядати як заохочення для військовозобов'язаних. Це, наприклад, 150 тисяч гривень на придбання автомобіля, 50% від першого внеску, якщо людина хоче придбати житло в кредит, 100 тисяч гривень після першого року служби. Також військові, які звільнені з-під розпорядження командира військової частини через тривале лікування, будуть отримувати постійну заробітну плату, що дозволить їм жити та отримувати лікування, підкреслив речник Міноборони.

Крім того, Лазуткін прокоментував введення повторного проходження військово-лікарської комісії для осіб, які отримали другу чи третю групу інвалідності після 24 лютого 2022 року. За його словами, дійсно, були резонансні випадки, включаючи отримання інвалідності. Він підкреслив, що після завершення цього процесу можна буде говорити про корупційну складову, якщо інвалідність цих груп не підтвердиться і їх буде багато, то відповідним органам треба буде звернути увагу.

Щодо мобілізаційного потенціалу, про це говорити не доводиться. Деякий відсоток можна буде залучити до Сил оборони, але пріоритетною має бути мобілізація тих, хто готовий воювати за свою державу, підкреслив Лазуткін.

Нагадаємо, раніше у ВР назвали ключову норму закону про мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини