Головна Новини Суспільство Війна з Росією В мережу потрапив мирний план між Україною та Росією, який обговорювався у Стамбулі
commentss НОВИНИ Всі новини

В мережу потрапив мирний план між Україною та Росією, який обговорювався у Стамбулі

У березні 2022 року в Стамбулі зустрічалась українська та російська делегація для обговорення мирного плану.

20 червня 2023, 09:40 comments2222
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з африканськими лідерами Володимир Путін показав частину мирного плану між Україною та Росією, який нібито обговорювався у столиці Туреччини у 2022 році. Документ стосувався чисельності української армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В мережу потрапив мирний план між Україною та Росією, який обговорювався у Стамбулі

Мирні переговори в Стамбулі. Фото з відкритих джерел

Після відвідин Києва африканська делегація поїхала до Москви, щоб презентувати свій "мирний план". Під час цієї зустрічі Путін показав документ у якому була вказана чисельність українських військ, зокрема особового складу та техніки. На одній з сторінок містились вимоги України (жирним шрифтом) та позиція Росії (тонким шрифтом у дужках).

Згідно з цим документом Україна вимагала чисельність військ на рівні 250 тис. осіб, тоді як Росія – до 85 тис. осіб. Повний перелік можна переглянути нижче. 

В мережу потрапив мирний план між Україною та Росією, який обговорювався у Стамбулі  - фото 2

Путін говорить, що Україна підписала договір, однак потім відмовилась від його виконання. Україна заявляє, що не погоджувалась на представлені Росією умови. Документ показує, що українські представники висували інші вимоги, ніж Росія. Наприклад, Україна розраховувала мати кількість танків та ББМ у два рази більше, а мінометів та ПТРК у шість раз більше ніж пропонував Кремль.

Крім того, на документі вказана дата 13 квітня 2022 року. Тоді Київ заявив, що не буде везти переговори з Росією. Це сталось після відомостей про трагедію в Бучі.

Ексрадник ОП Олексій Арестович назвав слова Путіна про досягнення домовленостей "нахабною брехнею" та вказав, що це вкид російського диктатора. За словами військового блогера переговори почались з "нереальних вимог" РФ, однак згодом представники Кремля поступались.

"Наскільки я пам'ятаю, вони виводили всі війська, зняли претензії про російську мову, культуру і навіть нейтральний статус. Там було все на нашу користь", — говорить Арестович.

Аналітики зазначають, що Путін, використовує мирні плани для нарощування своїх військ для подальших атак. За звітом ISW президент РФ не збирається підписувати з Україною договори про мир.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський відреагував на слова Путіна про знищення американської техніки.

Також "Коментарі" писали про українську розвідку, яка розповіла скільки Путін має двійників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини