Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, що зруйнує здатність Росії вести механізовану війну
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, що зруйнує здатність Росії вести механізовану війну

Експерти ISW вважають, що надання танків Україні може безпосередньо вплинути на перебіг війни.

16 лютого 2023, 07:30 comments1670
Поділіться публікацією:

Нездатність РФ відновити підбиту механізовану техніку в короткостроковій перспективі суттєво обмежує можливості окупантів у маневровій війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, що зруйнує здатність Росії вести механізовану війну

Танки. Фото з відкритих джерел

Як зазначають аналітики, росіяни за рік повномасштабного вторгнення втратили близько 50% танків Т-72Б та Т-72Б3М, а також велику кількість Т-80.

У звіті ISW також наводиться оцінка глави міністерства оборони Великобританії Бена Уоллеса, згідно з якою дві третини російських танків знищені чи непридатні.

"Своєчасне надання Заходом танків та бронетехніки Україні зруйнує здатність РФ вести механізовану війну. Однак Москва намагається відновити своє оборонне виробництво у найближчій перспективі", — зазначили фахівці.

В Інституті вивчення війни наголосили, що Київ продовжує мати вікно можливостей для початку широкомасштабних контрнаступів протягом кількох місяців.

Однак здатність зробити це значною мірою залежить від швидкості та масштабу, з якими Захід надасть необхідну техніку, зокрема танки та бронетехніку.

У звіті також говориться, що військова кампанія Росії проти України, ймовірно, значно виснажила російську техніку та резерви живої сили, необхідні для підтримки успішного широкомасштабного наступу на сході України. Російський диктатор Володимир Путін навряд чи оголошуватиме заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні, великі нові російські мобілізаційні ініціативи чи будь-яку іншу важливу політику у своєму запланованому зверненні до федеральних зборів РФ 21 лютого.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може призвести до розпаду Росії — чи є передумови для цього.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в уряді Німеччини засудили повільну передачу танків Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини