Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, що відповів Лукашенко на заклик Путіна брати участь у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, що відповів Лукашенко на заклик Путіна брати участь у війні

Аналітики ISW вважають, що Лукашенко відмовив Путіну щодо участі у війні в Україні

20 грудня 2022, 09:05 comments2399
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, найімовірніше, відмовив президенту Росії Володимиру Путіну піти на подальші інтеграційні поступки та взяти участь у війні в Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, що відповів Лукашенко на заклик Путіна брати участь у війні

Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу, що під час візиту Путіна до Мінська обидва диктатори утрималися від публічного обговорення російського вторгнення в Україну, але зазначили, що Білорусь нібито стикається із "західною загрозою". Путін заявив, що може розглянути можливість навчання білоруських екіпажів бойової авіації застосування "боєприпасів зі спеціальними боєголовками" через "загострення" ситуації на зовнішніх кордонах Союзної держави.

"Раніше ISW оцінювало, що Лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу та НАТО, намагаючись уникнути участі у російському вторгненні в Україну. Лукашенко також використав подібні натяки на можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі 17 лютого в контексті заявленої агресії Заходу", — зазначають експерти. .

Президент Білорусі зазначив, що Росія поставить комплекси ППО С-400 та комплекси "Іскандер", а Путін заявив, що обидва лідери обговорювали формування єдиного оборонного простору.

Аналітики ISW вважають, що тому участь Білорусі у війні в Україні залишається малоймовірною, інакше Лукашенку довелося б змінити свою риторику від "оборони кордонів від західної загрози" до агресії в іншій країні.

Читайте на порталі "Коментарі" — у вівторок, 20 грудня, виповнюється 300 днів з початку широкомасштабного російського вторгнення. Які основні висновки можна зробити на цьому етапі? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини