Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, що допомогло Росії розпочати потужний наступ на трьох напрямках одночасно
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, що допомогло Росії розпочати потужний наступ на трьох напрямках одночасно

Аналітики ISW упевнені, що затримка західної підтримки допомогла Росії розпочати наступ на трьох напрямках

19 лютого 2024, 07:37 comments1347
Поділіться публікацією:

Занадто повільні, а то й зовсім заблоковані постачання озброєнь Україні з боку Заходу вже стають переломним моментом у війні, адже допомагають Росії активніше наступати одразу на кількох ділянках фронту. Це чинить тиск на українську армію на кількох напрямках. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, що допомогло Росії розпочати потужний наступ на трьох напрямках одночасно

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що зараз російські війська проводять щонайменше три наступальні операції: вздовж кордону Харківської та Луганської областей, зокрема у напрямку Куп'янська та Лимана; в Авдіївці та навколо неї; поблизу Роботине на заході Запорізької області.

За оцінками ISW та кількох українських та західних джерел, затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки, а саме артилерійських боєприпасів та критично важливих систем протиповітряної оборони, завадили українським військам захистити Авдіївку від російського наступу.

Критична нестача обладнання, наданого Заходом, та побоювання повного припинення військової допомоги з боку США змусили українські війська розосередити техніку по всьому фронту, що, ймовірно, заохотило російські війська скористатися ситуацією.

Вони розпочали наступ за межами Авдіївки – вздовж кордону Харківської та Луганської областей з початку січня 2024 року та у західній частині Запорізької області протягом останніх 48 годин.

ISW вважає, що цей російський наступ, ймовірно, завадить українським військам підготувати особовий склад та техніку для відновлення контрнаступних операцій.

Україна постраждає, якщо просто окопається і намагатиметься оборонятися до кінця 2024 року, як за це виступають деякі західні держави та аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Борис Пісторіус відреагував на критику Дмитра Кулеби про західні постачання снарядів Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

19 лютого 2024, 07:58

Україна розслідує розстріли росіянами полонених в Авдіївці та Веселому, - прокуратура. Блядь ну хоть не робіть з наших людей дібілів! Що сука вона там розслідує? Нахуй цей цирк писати!? Розслідуйте бляді де наші боєприпаси які були проплачені, де той з яйцями по 17 де блядь вся грядка опзежистів, шо там татаров... Зе-виблядкам давно пора устроїти могилізацію разом з їх клоуном.


Новини