Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, що чекає на США, якщо РФ переможе у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, що чекає на США, якщо РФ переможе у війні

Сили оборони України за підтримки Заходу знищили майже 90% російської армії, що вторглася у лютому 2022 року, проте росіяни змогли поповнити втрати у живій силі

15 грудня 2023, 11:48
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати набагато більше зацікавлені у перемозі України у війні проти РФ, ніж багатьом здається. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, що чекає на США, якщо РФ переможе у війні

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що Росія має шанси завоювати Україну повністю, якщо Штати та Європа припинять її підтримувати.

"Такий результат приведе пошарпану, але переможну російську армію прямо до кордону НАТО", — йдеться у звіті.

Повідомляється, що за даними американської розвідки, Сили оборони України за підтримки Заходу знищили майже 90% російської армії, що вторглася у лютому 2022 року. Однак росіяни змогли поповнити втрати у живій силі і зараз нарощують військову промисловість.

В ISW зазначили, що російська армія, що перемогла, матиме бойовий досвід. Крім того, економіка РФ поступово відновлюватиметься, оскільки санкції неминуче ослабнуть. Згодом Москва відновить свої збройні сили повністю. Більше того, їх буде модернізовано за рахунок нових технологій.

У такому разі, як зазначили аналітики, щоб стримати та захиститися від нової російської загрози, Сполученим Штатам доведеться розгорнути у Східній Європі значну частину своїх сухопутних військ. Так, необхідно буде розмістити в Європі велику кількість літаків-невидимок, а їх виробництво та обслуговування дуже дороге.

Більше того, як повідомляється, перед США буде вибір між збереженням достатньої кількості літаків в Азії для захисту Тайваню та стримуванням Росії або відображенням її нападу на союзника по НАТО

"Допомагати Україні зберігати позиції там, де вони є, через постійну військову підтримку Заходу для Сполучених Штатів набагато вигідніше і дешевше, ніж дозволити Україні програти", — зазначили аналітики.

За його словами, заморозка конфлікту дасть Росії час та можливості, щоб підготуватися до нової війни. Набагато вигідніше для Вашингтона допомогти Україні повернути під контроль свої території. Це відкине війська Кремля далеко на схід.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ще залишається шанс: яке рішення ухвалив Сенат щодо допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

15 грудня 2023, 13:25

Ніхто не усвідомлює дуже важливого ноу-хау від кремля: з захоплених територій збирають мобіків і кидають на м'ясні штурми. Тобто, якщо орки захоплять більшу частину України, Європу буде додатково штурмувати 2-3 мільони погано озброєних і погано підготовлених вояків. Але відомо, що тисяча людей з палицями переможе десяток солдат з автоматами. Тим більше, що Европа і під час другої світової не дуже захищалася від нацистської Німеччини.


Новини