Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, перед яким вибором опиняться ЗСУ через брак боєприпасів
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, перед яким вибором опиняться ЗСУ через брак боєприпасів

Аналітики ISW вважають, що нестача боєприпасів змусить військових обирати, яку територію захищати

3 лютого 2024, 08:14 comments5267
Поділіться публікацією:

Дефіцит боєприпасів, що наростає, може змусити українських захисників приймати складні рішення щодо пріоритетності певних ділянок фронту: вибирати де територіальні поразки є найменш руйнівними. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, перед яким вибором опиняться ЗСУ через брак боєприпасів

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, брак артилерійських боєприпасів та затримки у наданні західної допомоги створюють невизначеність в українських оперативних планах. Розслідування з відкритих джерел вказують на те, що російські війська мають дефіцит боєприпасів в Україні та нездатність вести достатню контрбатарейну боротьбу.

Так, українська група аналітиків Frontelligence Insight заявила, що російські війська раніше створювали стаціонарні артилерійські вогневі позиції з кінця 2022 року до початку 2023 року, коли брак боєприпасів обмежував українські можливості контрбатарейної боротьби.

Frontelligence заявила, що російські війська почали концентрувати свою артилерію подібним чином у січні 2024 року, що свідчить про те, що українські війська знову відчувають нестачу артилерійських боєприпасів.

Головне управління розвідки повідомило, що українські війська іноді можуть завдавати ударів по російській артилерії, але загалом їм не вистачає боєприпасів для ефективного контрбатарейного вогню. За даними фронтової розвідки, відсутність контрбатарейного вогню з боку українських військ дозволяє російській артилерії значною мірою знищувати населені пункти, що практично унеможливлює оборону населених пунктів українськими силами.

Також у Головному управлінні розвідки зазначили, що багатьом українським безпілотникам не вистачає дальності польоту для поразки численних російських артилерійських установок, що розміщені на відстані від 15 до 24 кілометрів від лінії фронту.

До того ж західні та українські офіційні особи нещодавно наголосили на потребі України в артилерійських боєприпасах.

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога США Україні: чи дійде справа до голосування і що чекатиме від республіканців. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини