Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, на що може бути здатна Україна у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, на що може бути здатна Україна у 2023 році

Аналітики ISW вважають, що Україна має потенціал повернути ініціативу на фронті у 2023 році

21 лютого 2023, 07:22 comments1236
Поділіться публікацією:

Українська армія продовжує зміцнюватися як за рахунок нових поставок сучасної західної техніки, так і за рахунок збільшення чисельності та українського війська, його навченості вести військові дії на професійному рівні. Саме тому ЗСУ мають потенціал відновити ініціативу на фронті у 2023 році. При цьому це стане можливим, якщо підтримка Заходу не лише не слабшатиме, а й посилиться. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, на що може бути здатна Україна у 2023 році

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Аналітики зазначили, що президент Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков днями зробили синхронні заяви про підготовку ЗСУ до контранступу найближчим часом.

Водночас у звіті вказується на важливість оборони Бахмута. В ISW дотримуються оцінки, що рішення України захищати місто є стратегічно обґрунтованою спробою стиснути російські війська на окремій ділянці фронту та розбити їх.

Проте, за словами Зеленського, українці продовжать оборону Бахмута, але "не будь-що".

Адже, як розповів член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський, Росія кинула "всі боєздатні підрозділи до Луганської та Донецької областей, а також частково до Запорізької області".

Таким чином, парламентарій підтвердив, що Москва не має великих незадіяних боєздатних резервів, які можна було б розгорнути та змінити перебіг операцій.

"Ці дані узгоджуються з оцінкою ISW про те, що Україна має потенціал відновити ініціативу у 2023 році за достатньої та своєчасної підтримки Заходу", — додали в Інституті вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Зеленський розповів, чому підписав закон про посилення відповідальності військових.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи ухвалив рішення Захід остаточно демонтувати путінізм — що робиться для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини