Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW розповіли, чому Росія активно шукає балістичні ракети за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, чому Росія активно шукає балістичні ракети за кордоном

ISW вважає, що Росія шукає балістичні ракети за кордоном, тому що вони ефективніше обходять ППО

5 січня 2024, 08:35 comments1581
Поділіться публікацією:

Росія активізує зусилля щодо постачання балістичних ракет з-за кордону, оскільки ці ракети за певних обставин виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це змовиться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, чому Росія активно шукає балістичні ракети за кордоном

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Військові аналітики зазначають, що російські війська регулярно використовують балістичні ракети малої дальності для завдання ударів по українських містах, розташованих ближче до лінії фронту, і ці ракети виявляються більш ефективними при проходженні або обході українських систем протиповітряної оборони.

Українські кошти ППО перехопили 149 із 166 російських крилатих ракет, які, за повідомленнями, були запущені з 29 грудня 2023 року, але, наприклад, перехопили лише кілька балістичних ракет, які Росія запустила Україною за той же період.

Російські війська перепрофілювали ракети ППО С-300 і С-400 для завдання ударів по наземних цілях в Україні, і українські офіційні особи визнали, що українська протиповітряна оборона бореться з перехопленням цих нетрадиційних ракетних атак, використовуючи свої власні системи С-300 і С-400 .

Українські сили також виявилися менш успішними у перехопленні балістичних ракет "Іскандер" під час недавніх ударів, хоча перехопили ракету "Іскандер-М" під час менш інтенсивної серії російських ракетних ударів та ударів безпілотників 30 грудня. Окрім цього, українські сили перехопили всі ракети "Іскандер-М" або С-300/С-400, які російські війська запустили Києвом 12 грудня.

Експерти звертають увагу на те, що ефективність російських балістичних ракет частково залежить від конфігурації української системи протиповітряної оборони в зоні поразки та від ударного комплексу, частиною якого є ракети. Відносний успіх, якого досягли російські війська, завдаючи ударів по цілям в Україні балістичними ракетами у поєднанні з крилатими ракетами та безпілотниками, може спонукати Росію до інтенсифікації зусиль щодо постачання балістичних ракет з-за кордону. Росія може виробляти приблизно 42 ракети "Іскандер" та чотири ракети "Кинджал" на місяць, хоча незрозуміло, скільки ракет С-300/С-400 Росія може виробляти.

Також російська оборонно-промислова база не може виробляти балістичні ракети в масштабах, необхідних для тривалої кампанії з завдання ударів по Україні, яка спирається на регулярне використання великої кількості балістичних ракет, і Росія, ймовірно, буде змушена постачати балістичні ракети з-за кордону, якщо захоче підтримувати масштабні ракетні удари по Україні

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може ракетний терор з боку РФ прискорити допомогу Україні: про що говорить реакція союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини