Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ISW пояснили, чому Путін здійснив візит в Ростов, де мав зустріч з військовим командуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW пояснили, чому Путін здійснив візит в Ростов, де мав зустріч з військовим командуванням

Президент Росії зустрівся з військовим керівництвом РФ у Ростові. Аналітики ISW назвали причину.

20 серпня 2023, 08:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін 19 серпня зустрівся з керівником Генштабу Росії генералом Валерієм Герасимовим. Це був перший візит Путіна до Ростова-на-Дону з моменту бунту Пригожина в середині червня, коли вагнерівці захопили військові об’єкти в місті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз ISW.

В ISW пояснили, чому Путін здійснив візит в Ростов, де мав зустріч з військовим командуванням

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін рідко здійснює візит до російських регіонів прилеглих до війни або на тимчасово окуповані території України. У березні цього року російський диктатор відвідав Маріуполь, а у квітні був у окупованій Луганській та Херсонській області. В червні президент РФ поїхав до Ростова.

Аналітики Інститут вивчення війни стверджують, що таким чином Путін показав свою прихильність до Герасимова, попри їх нездатність у червні зупинити заколот Пригожина.

"Візит Путіна, ймовірно, є публічним жестом того, що він продовжує підтримувати Герасимова та його групу командувань, попри те, що ці командири не змогли досягти військових цілей або зупинити повстання групи "Вагнера"", — пишуть військові аналітики.

Крім того, ISW додають, що візит саме до Ростова-на-Дону став спробою Володимира Путіна демонструвати свій контроль у прилеглому до України регіоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що ЗМІ назвали три країни, які є головними союзниками Путіна в Європі.

Також "Коментарі" писали, чи наважиться російський диктатор Путін на нову мобілізацію у Російській Федерації. Українська розвідка пояснила ситуацію та які рішення очікувати від президента РФ у цьому питанні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини