Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Індії поховали чоловіка, який воював на війні в Україні на боці Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії поховали чоловіка, який воював на війні в Україні на боці Росії

Чоловік в Індії натрапив на відео з закликом долучатись до армії РФ для війни в Україні. Через кілька місяців він повернувся в Індію мертвим.

22 квітня 2024, 10:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія продовжує активно залучати іноземців до війни в Україні. Росіяни вказують, що громадяни інших країн нібито будуть лише допомагати армії РФ, або ж охоронятимуть об'єкти, однак після підписання контракту іноземців відправляють на фронт. Нещодавно в Індії поховали чоловіка, який загинув на війні в Україні, де воював за Росію.

В Індії поховали чоловіка, який воював на війні в Україні на боці Росії

Асфан Мохаммед у російській військовій формі. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє CNN 31-річний громадянин Індії Асфан Мохаммед загинув на війні в Україні. Чоловік керував одним з магазинів одягу мережі Allen Solly та планував у майбутньому зі своєю родиною переїхати до Австралії.

Чоловік натрапив на YouTube на відео у якому розповідалось про працевлаштування у Росії.

"Агенти сказали, що в російській армії є вакансії помічників і охоронців. Агенти запевнили його, що це найкраща робота. Сказали, що за рік можна отримати російський паспорт і національну картку, за якою можна пересуватися по сусідніх країнах", — розповідає брат загиблого Імран Мохаммад.

За словами Імрана Асфан заплатив вербувальникам 1800 доларів, щоб він зміг потрапити до Росії. Крім того, йому заборонили розповідати, що він буде працювати на російську армію. Асфан Мохаммед кількома зупинками в індійських містах був доправлений до ОАЕ звідки прибув до Москви 12 листопада 2023 року, де підписав контракт російською мовою, який не міг прочитати.

Вже 23 січня Імран отримав голосове повідомлення від одного з індійців, які воювали з його братом про поранення Асфана. Чоловік сказав йому, що не може забрати його брата "через дрони навколо них", але передав інформацію про стан Асфана російській медичній групі.

Після кількох місяців постійних дзвінків до Росії, лише 6 березня Імран отримав новину про смерть свого брата на війні в Україні.

Випадок Асфана неперший в Індії, адже Центральне бюро розслідувань (CBI) заявило, що розкрило великі мережі торгівлі людьми, які стали жертвами обману та потрапили на службу в російську армію. Наразі будо виявлено щонайменше 35 таких випадків.

"Громадяни Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені виконувати бойові обов’язки та були розгорнуті на передових базах у російсько-українській зоні війни всупереч їхнім бажанням", — йдеться в заяві CBI.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні захопили в полон громадянина екзотичної країни, який воював на боці Росії.

Також "Коментарі" писали про полонених іноземців, які пояснили, чому пішли воювати за Росію на війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини