Головна Новини Суспільство Війна з Росією В головах росіян іде війна за українську столицю. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

В головах росіян іде війна за українську столицю. Про що мова

Російські терористи мріють захопити Харків, оскільки для них він є другою столицею України, відзначив в коментарі ТСН військовий експерт Олексій Гетьман. За його словами, для окупантів – це стало б вагомим успіхом

30 квітня 2024, 14:00 comments1098
Поділіться публікацією:

Російські загарбники намагаються активно діяти на фронті, щоб по-максимуму використати те "вікно можливостей", яке вже ось-ось закриється, адже в Україну починає вже надходити довгоочікувана допомога від Сполучених Штатів, відзначив Олексій Гетьман.

В головах росіян іде війна за українську столицю. Про що мова

Харків

Окрім того, як підкреслив експерт, окупантам вкрай потрібні будь-які перемоги до 9 травня, саме тому вони влаштують загострення на всій лінії фронту.

Як відзначив Гетьман гаряче буде на Куп'янському напрямку, а також на Авдіївському, Бахмутському та Мар'їнському.

Військовий експерт додав, що окупантам дуже хотілося б захопити український Харків, оскільки загарбники його називають другою столицею України. Саме тому, ворогу хотілося б до 9 травня захопити не Часів Яр, а саме Харків.

"В їхньому розумінні йде війна за столицю України. Для них це суттєво",
– підкреслив військовий експерт.

При цьому, на його думку, загарбники не підуть в лобову атаку на Харків, адже для цього потрібно сформувати 500-тисячне угрупування. Крім того, бої за місто могли б розтягнутися на місяці, якщо не роки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти, дійсно, активізувалися на фронті, бо їм дуже потрібні перемоги до 7 чи 9 травня. Зараз основні зусилля вони кинули на те, щоб захопити Часів Яр. Проте наразі їх спроби піти у лобову атаку не мають успіху. Проте, за словами військових, вороги не здаються, бо все ж мають чіткий наказ від кремлівського диктатора Володимира Путіна будь-якою ціною взяти місто ще й до 9 травня, щоб мати чим хвалитися перед росіянами на параді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини