Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Генпрокуратурі ідентифікували російських командирів, які наказали обезголовити військового ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генпрокуратурі ідентифікували російських командирів, які наказали обезголовити військового ЗСУ

Як повідомив генпрокурор Андрій Костін, уже ідентифіковано російських командирів, які могли віддати наказ обезголовити українського військового

19 червня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

Як повідомив Андрій Костін, уже встановлено особу загиблого військового, про жорстоке вбивство якого стало відомо вчора. Мова йде про те, що окупанти його обезголовили.

В Генпрокуратурі ідентифікували російських командирів, які наказали обезголовити військового ЗСУ

Андрій Костін

"Наразі ми не можемо назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних", — відзначив Костін.

За його словами, також ідентифіковано російських командирів, які потенційно відповідальні за обезголовлення українського захисника. Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації.

"Цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста Росії. Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства", — повідомив Костін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Костін повідомив про те, що російське командування віддало наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбивати їх з нелюдською жорстокістю — шляхом обезголовлення. За його інформацією, факт обезголовлення українського захисника зафіксовано на Донеччині", — повідомив Костін. За його словами, це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі, і це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор — не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму.

Разом з тим, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що факт обезголовлення українського військового зафіксували українські військові під час аеророзвідки. Відомо, що керівники одного з підрозділів армії РФ віддали наказ вбивати українських захисників з надзвичайним садизмом, замість того, щоб брати їх у полон, підкреслив омбудсмен.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини