Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Естонії розповіли про "план Б" на випадок поразки України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії розповіли про "план Б" на випадок поразки України

Прем'єр Естонії заявила, що навіть якщо Україна приєднається до НАТО, навіть не маючи певної території, то це буде перемогою

1 червня 2024, 15:30 comments6128
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала західні держави посилити військову підтримку України з огляду на те, що у разі перемоги Росії її держава стане наступною мішенню агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це прем'єр заявила в інтерв'ю "BBC".

В Естонії розповіли про "план Б" на випадок поразки України

Кая Каллас. Фото: з відкритих джерел

Каллас зазначила, що уряд Естонії виділяє на підтримку України понад 1% свого ВВП.

"Якби кожна країна НАТО зробила це, Україна б перемогла", — зазначила Кая Каллас.

Прем'єра Естонії запитали, чи має країна "план Б" на випадок, якщо Україна програє нинішню війну, а російське вторгнення врешті-решт буде успішним.

"У нас немає плану Б на випадок перемоги Росії, тому що тоді ми перестанемо зосереджуватися на плані А", — відповіла Каллас, маючи на увазі допомогу Україні в протистоянні російському вторгненню.

Прем'єр наголосила, що ніхто із союзників Києва не повинен піддаватися песимізму.

Політик додала, що перемога в Україні – це не лише територія. Якщо Україна приєднається до НАТО, навіть не маючи певної території, це буде перемогою, бо вона буде під парасолькою НАТО. Київ отримає потужні гарантії

Прем'єр Естонії наголосила, що Росія здійснює гібридну війну проти Заходу і "хоче посіяти страх у наших суспільствах".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські прикордонники вирішили змінити російсько-естонський кордон. Вони без попереджень забрали фарватерні буї, що вказують на кордон між Естонією та Росією. Цей інцидент прокоментував президент Естонії Алар Каріс.

Алар Каріс в інтерв'ю Yle заявив, що ситуація була критичною і могла призвести до збройного протистояння. За його словами, російські прикордонники перебували на території Естонії, коли викрадали буї, проте естонські служби тримали нерви під контролем.

Президент Естонії зазначив, що керівництво країни оцінює, як реагуватиме на таку ситуацію наступного разу. Каріс каже, що між країнами є незначні канали зв'язку для таких ситуацій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини