Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Естонії назвали переваги та недоліки для Україїни через бої в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії назвали переваги та недоліки для Україїни через бої в Курській області

Бої в Курській області мотивують Україну виробляти власне озброєння на фоні заборони від партнерів використовувати їх зброю для ударів по Росії.

18 серпня 2024, 11:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур прокоментував бої в Курській області та вказав, що Україна вдало діяла та тримала в секреті свою військову операцію на території Росії. За його словами український похід далі на Курськ може мати, як негативні, так і позитивні фактори.

В Естонії назвали переваги та недоліки для Україїни через бої в Курській області

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Естонії Ханно Певкур виступив на місцевому телебачені, де відреагував на бої в Курській області. За словами міністра, західні партнери України розуміють, чому Київ тримав свою військову операцію в такій секретності.

"Якщо подивитися на хід війни, то, звичайно, треба розуміти, що в таких операціях багато залежить від того, як довго ти можеш захищати свою інформацію і не передавати її і, звичайно, ми повинні розуміти, чому Україна так вчинила — лише дуже вузька коло осіб знав про це", — сказав Певкур.

Попри те, що частина країн підтримала Україну та дозволила використовувати усю свою зброю на території РФ, інші міжнародні партнери, зокрема США не зняли деякі обмеження. За даними CNN, Вашингтон заборонив Києву використовувати крилаті ракети ATACMS і Storm Shadow для атак Курської області через можливість більшої ескалації. 

Ханно Певкур вважає, що продовження боїв у Курській області через це матиме деякі недоліки, адже Україна може розраховувати на меншу кількість зброї, однак це мотивуватиме на створення власних розробок.

"Якщо Україна піде далі на Курськ, то тут дистанції будуть вже зовсім інші. І я б сказав, що це і позитивно, і негативно. Звичайно, мінус у тому, що вони не можуть використати це озброєння, але плюс тут у тому, що це мотивує українців робити свою зброю та свої ракети", — наголосив Певкур.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід змінив свою позицію щодо війни в Україні через військову операцію в Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, що лише одна "дружня" до Путіна країна засудила Україну за "агресію" проти РФ у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини