Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ЄС прокоментували ідею відправлення своїх військ до України
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС прокоментували ідею відправлення своїх військ до України

Військова підтримка частково координується на рівні ЄС

27 лютого 2024, 19:43
Поділіться публікацією:

В ЄС сьогодні є консенсус щодо надання Україні всього необхідного, аби протидіяти російській агресії. Але будь-які інші рішення належать до компетенції держав-членів Європейського союзу. Про це заявив зовнішньополітичний речник Єврокомісії Петер Стано, повідомляє "ЄП".

В ЄС прокоментували ідею відправлення своїх військ до України

В ЄС прокоментували ідею відправлення військ до України (фото з відкритих джерел)

"Держави-члени вирішують, як найкраще підтримати Україну на основі її потреб. Це рішення держав-членів. Немає рішення на рівні ЄС щодо будь-якого відправлення військ чи наземних сил до України для участі у боях. На цій стадії консенсус в ЄС є щодо того, щоб давати Україні потрібне для її боротьби стільки - скільки буде потрібно", — заявив він. 

За його словами, військова підтримка України частково координується на рівні ЄС шляхом відшкодування з Європейського фонду миру за постачання державами-членами озброєння для України. 

"Ми повинні все, що потрібно, аби допомогти Україні виграти її виправдану оборонну війну проти незаконної агресії. Ця позиція погоджена вже давно. Держави-члени продовжують оновлювати свої зобов’язання про підтримку різними шляхами: економічними, гуманітарними, політичними, дипломатичними, шляхом санкцій і наданням військової підтримки", - запевнив Петер Стано.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Бундестазі розкритикували Шольца на тлі заяв Макрона про іноземні війська в Україні. Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман похвалила президента Франції Еммануеля Макрона за його зусилля на підтримку України. 

Штрак-Циммерманн назвала своєрідним "гальмом" цих зусиль канцлера Німеччини Олафа Шольца.                                                       Коментуючи заяву Еммануеля Макрона про можливість введення в Україну сухопутних військ країн НАТО, політик сказала: "Німеччина, безумовно, не зобов'язана розділяти цю оцінку, але вражає те, що Макрон є рушійною силою. Канцлер — гальмо".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини