Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ДУК ПС заявили, що вище командування руйнує їх бригаду швидкими темпами
commentss НОВИНИ Всі новини

В ДУК ПС заявили, що вище командування руйнує їх бригаду швидкими темпами

У ДУК ПС заявили, що їх 67 бригаду під надуманими приводами намагаються знищити. Бійців переводять в інші підрозділі ЗСУ, на командирів підрозділів відкрили службові розслідування

17 квітня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

Вище командування Збройних сил України розпочало процес переведення в інші військові частини всіх командирів та бійців ДУК ПС, які формували 67 бригаду ДУК та є її бойовим кістяком, повідомили в самій бригаді.

В ДУК ПС заявили, що вище командування руйнує їх бригаду швидкими темпами

ДУК ПС

"Мотиви таких дій нам не відомі. Всі спроби зупинити цей процес та вияснити причини результатів не дали. Можливо, хтось вважає, що розпорошення бійців ДУК ПС по різних підрозділах Збройних сил призведе до знищення ДУК ПС", — сказано в повідомленні.

Там підкреслено, що на даний момент в бригаді працюють численні комісії. Вони складають списки бійців, котрі з першого дня існування військової частини здійснювали в її лавах захист України. На командирів підрозділів відкрито службові розслідування, не виключено, що відкриють кримінальні провадження за надуманими звинуваченнями в невиконанні бойових розпоряджень, сказано в повідомленні.

"Командири та бійці готові відстоювати свою, і полеглих побратимів, честь та гідність в законний спосіб. Всі накази командування бійцями та командирами виконуються. Залишаються абсолютно незрозумілими дії на цілковите ослаблення боєздатного підрозділу, яким від самого початку повномасштабного вторгнення є дана військова частина", — заявили в ДУК "Правий сектор".

При цьому командир ДУК, офіцер Андрій Стемпіцький повідомив, що продовжується руйнування бригади швидкими темпами.

"Здійснюється поспішне (чомусь) переміщення (без згоди) офіцерів, сержантів та солдат в інші військові частини. Абсурд ситуації зашкалює. Відношення до Воїнів, котрі прийшли в ЗСУ у 22-23 роках не вкладається в жодні рамки. Це "подяка" за жертву життя, крові, здоров'я, ресурсів, енергії та сил, вкладених в розбудову бригади всіма — і бійцями, і волонтерами", — відзначив у Фейсбуці Стемпіцький.

За його словами, він та двоє заступників, також переведені в інші військові частини.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Сухопутних військах повідомили, що 67 окрему механізовану бригаду "Добровольчий український корпус" реорганізовують після втрат деяких позицій на лінії фронту біля міста  Часів Яр.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини