Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оголили фланги біля Часового Яру: чому у відомій бригаді почалися перевірки
commentss НОВИНИ Всі новини

Оголили фланги біля Часового Яру: чому у відомій бригаді почалися перевірки

У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова частина із бійців штурмового батальйону 67-ї ОМБр "ДУК"

16 квітня 2024, 21:46 comments2736
Поділіться публікацією:

67 окрему механізовану бригаду "Добровольчий український корпус" реорганізовують після втрат деяких позицій на лінії фронту біля міста  Часів яр, зокрема,  штурмовий батальйон корпусу виведуть в окрему військову штурмову частину.

Оголили фланги біля Часового Яру: чому у відомій бригаді почалися перевірки

У 67 бригаді почалися перевірки(фото з відкритих джерел)

Як  інформують  в Сухопутних військах, йдеться про переформатування бригад Збройних сил України для  того, щоб вдосконалити структуру і підвищити  стійкість оборони.

Командування підтвердило, що зміни відбуваються з причини втрати позицій.

""Другої спроби" російські загарбники нам не дарують. Наслідки втрат позицій одним нашим підрозділом та оголення флангів інших бригад і батальйонів рахуються втраченими людськими життями, зміною обстановки не на користь ЗСУ", — йдеться в тексті повідомлення.

Вказано, що командування  прийняло рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину.

"Кількість та масштаби таких заходів не розголошуються, щоб завадити ситуаційній обізнаності ворога про наміри та майбутні дії ЗС", — наголосили представники  Сухопутних силах.

До цього в 67-ї омбр ДУК скаржились, що "вище командування ЗСУ розпочало процес переведення в інші військові частини всіх командирів та бійців ДУК ПС, які формували бригаду та є її бойовим кістяком".

Одна з причин, як виявила перевірка, інформує  Українська правда,  стали проблеми всередині самої бригади.  Представники Управління з  ключових людей ДУКу ніби  відокремлювали від військовослужбовців з "Правого сектора" тих бійців, які перевелися сюди з інших частин під час нещодавнього поповнення (їх називали "піксельними"). Ставлення до "піксельних" ніби було гіршим, їх першими направляли в бій, не маючи   досвіду, вони втратили позиції.

Ймовірно, це — не єдина причина проблеми з боєздатністю бригади, які виявила перевірка, зауважують  джерела  видання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що окупанти вже почали готуватися до літнього наступу

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини