В ЦДЕ назвали два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Два українські міста мають ризики відключень світла під час опалювального сезону.

Одеса та Київ мають найгірший стан та найбільші ризики під час опалювального сезону, стверджує директор Центру досліджень енергетики (ЦДЕ) Олександр Харченко. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Медіацентр Україна.

Під час дискусійної платформи BrainHub Олександр Харченко з ЦДЕ назвав два міста де, можуть виникнути проблеми в період опалювального сезону.

"Найгірший стан справ, найбільші ризики під час опалювального сезону саме в Києві і Одесі", - заявив Харченко.

Директор Центру досліджень енергетики пояснює, що обидва міста потребують значної кількості енергії. За його словами у Києві внутрішні електростанції покривають лише 30% споживання містян, тоді як в Одесі "взагалі нічого" немає.

Харченко заявив, що наразі реалізовуються проєкти, які мають покращити ситуацію в Києві та Одесі, однак вони вибиваються з графіків. Попередньо проєкти мали бути закінчені в листопаді, однак вони будуть реалізовані у січні-лютому.

Олександр Харченко стверджує, що крім Києва та Одеси ризики є у прифронтових регіонах та у таких містах як Житомир, Кременчук та Запоріжжя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві енергетики відповіли, чи будуть відключення електроенергії з 1 жовтня. У заяві вказали, що відключення електроенергії для населення може відбуватись лише у разі російських ракетних обстрілів, тоді ж почнуть діяти графіки відключень.

Також "Коментарі" писали, що українцям слід готуватись до відключень до 10 годин. Експерт з Інституту енергетичних стратегій назвав 5 проблемних областей.