Головна Новини Суспільство Війна з Росією В армію мобілізують і до 25 років: у ВР закликають терміново врегулювати правову колізію
commentss НОВИНИ Всі новини

В армію мобілізують і до 25 років: у ВР закликають терміново врегулювати правову колізію

Уже відомо про випадки, коли під мобілізацію потрапили юнаки, яким не виповнилося 25 років

23 липня 2024, 10:31
Поділіться публікацією:

Народний депутат Ірина Фріз повідомила про правову колізію, вирішення якої блокується. За її словами, мова йде про мобілізацію осіб, які не досягли 25-ти річного віку.

В армію мобілізують і до 25 років: у ВР закликають терміново врегулювати правову колізію

Мобілізація в Україні

Як каже народна обраниця, після ухвалення низки законопроектів щодо мобілізації, стало відомо про випадки, коли після зміни статусу частково непридатного мобілізують осіб до 25 років.

"Наприклад, при оновленні даних у ТЦК деяких студентів, які закінчують бакалаврат і зареєстровані на іспити у магістратуру, маючи тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, видане як обмежено придатному, направляють на ВЛК", — розповіла нардеп.

Фріз розповіла, що ця правова колізія призводить до того, що після проходження ВЛК, не зважаючи на вік, ці молоді люди можуть бути мобілізовані для несення військової служби під час воєнного стану.

За її словами, у Верховній Раді уже зареєстрований законопроект, який врегулює цю правову колізію та забезпечить відстрочку згідно закону всім без виключення призовникам до 25 років, які не проходили раніше базову військову підготовку.

"Справедлива норма, яку ОБОВ’ЯЗКОВО і ТЕРМІНОВО має прийняти парламент. Вчора на засіданні Комітету нацбезпеки, оборони та розвідки підняла це питання. Закликаю колег припинити зволікання, яке триває вже майже місяць, і ухвалити даний законопроект у першому читанні та в цілому", — підкреслила Фріз.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що університети створили механізм співпраці із ТЦК. Наприклад, відомо, що є чітка домовленість з обласними ТЦК та СП, що вузи  надаватимуть їм списки відрахованих осіб, які не виконали умови для зарахування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини