Головна Новини Суспільство Війна з Росією Увірвався терпець. Що означає відставка командира 80-ї бригади
commentss НОВИНИ Всі новини

Увірвався терпець. Що означає відставка командира 80-ї бригади

Полковника перевели на іншу посаду у ДШВ

31 липня 2024, 21:36 comments2822
Поділіться публікацією:

Відставка командира 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковника Еміля Ішкулова оголила важливий пласт проблем в українській армії, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Увірвався терпець. Що означає відставка командира 80-ї бригади

У ЗСУ прокоментували звільнення комбрига 80-ї. Фото з відкритих джерел

"По-перше, його відставка продемонструвала невміння генералітету працювати з офіцерами, які обґрунтовано мають свою точку зору. По-друге, показала відсутність у генералітету базових навичок сприймання інформації, яка може не сподобатися. І єдиний вихід із будь-якої конфліктної ситуації — знаття гарного офіцера з посади, єдина провина якого в небажанні поховати у землю цілу бригаду. Але якщо б він це зробив, то шанс на нову зірку та орден виріс кардинально", — наголосив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ відзначив, що українська армія не зміниться, поки нею не стануть командувати люди, які особисто вели за собою бійців в бій та які знають, що таке бути солдатом, а не негідником в погонах, в якого тільки одне бажання — рости за рахунок життів та здоров'я інших.

"Якщо вже в цілих бригадах починає вриватися терпець, то це не до добра, бо, зазвичай, всі знають, чим закінчуються демарші. Коли офіцери і солдати йдуть на публічний спротив — це означає, що їх все настільки дістало, що наслідків вже ніхто не боїться. А це шкодить керованості підрозділів і загальному моральному духу війська, без якого війну точно не виграєш", — додав військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники пришвидшили темпи наступальних операцій на Покровському напрямку. Німецький військовий журналіст Юліан Репке заявив, що якщо росіяни продовжать просуватися зі швидкістю, з якою вони зараз наступають в бік Покровська, то до Києва дійдуть за два роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини