Головна Новини Суспільство Війна з Росією Успішний контрнаступ ЗСУ: чи допомагають нафтодолари Кремля російським пропагандистам
commentss НОВИНИ Всі новини

Успішний контрнаступ ЗСУ: чи допомагають нафтодолари Кремля російським пропагандистам

Україна перемагає в інформаційній боротьбі

13 вересня 2022, 18:41
Поділіться публікацією:

На тлі успіхів української армії на полях битв завзято запрацював і інформаційний фронт. Видання "Коментарі" обговорило з експертами, як себе на цій ділянці багатоярусної війни поводяться Україна та росія.

Успішний контрнаступ ЗСУ: чи допомагають нафтодолари Кремля російським пропагандистам

РФ програє інформаційну війну (фото з відкритих)

Західні уряди — прозріли

Телеведуча, головний редактор інтернет-видання "ГОРДОН" Олеся Бацман акцентує, що Україна виграє і реальну війну, і інформаційну.

"На нашому боці – правда. Російські фейки з її допомогою легко та приємно розбиваються. У цьому сенсі після 24 лютого ми почали діяти в інформаційному сенсі набагато професійніше, рішучіше, масовіше. Що видно з підтримки України в усьому цивілізованому світі. Насамперед з боку звичайних жителів західних країн", – зазначає Олеся Бацман.

Так, продовжує вона, є ті, навіть на Заході, хто досі нормально ставиться до путіна. Гроші на російську пропаганду виділялися і виділяються найбільші.

"Усі роки правління путін не шкодував на це накрадених нафтодоларів. Філії Russia Today, цих скабеєвих, соловйових, які по всьому світу поширювали свою отруту, звичайно, робили свою справу. Але сьогодні, після всього, що створила росія, західні уряди, як на мене, прозріли. Розуміючи, що Росія – це беззастережний ворог. Причому не лише України, а й усього колективного Заходу. Ворог, який зжере їх за першої ж нагоди", – пояснює експерт.

Таке розуміння, серед іншого, виявляється у масовому відключенні у більшості західних країн російських пропагандистських супутникових каналів.

"Це дуже важливо, – впевнена Олеся Бацман. — Як і те, що YouTube зайняв правильну позицію, коли вилучив, заблокував більшість каналів російських пропагандистів. Я вважаю, що зараз YouTube потрібно робити другу хвилю цих чисток. Більшість пропагандистів країни-агресора, канали яких раніше були заблоковані, створили нові. Так, там набагато менше передплатників та переглядів, але ці отруйні канали працюють. І їх слід відправляти на звалище".

Але Україна, наголошує експерт, перемагає в інформаційній боротьбі. І вже сьогодні будь-які фейки, які намагається приготувати російська пропаганда, не працюють поза Росією.

"Втім, навіть на російське населення вони працюватимуть до певного часу – до часу. Поки чи путін не оголосить загальну мобілізацію (і йти "на м'ясо" російським доведеться в промислових масштабах, що може їх теоретично протверезити і змусити вийти на вулиці), чи буде все настільки погано в економіці, що холодильник точно виграє біля телевізора", – констатує Олеся Бацман.

Росія проводить інформаційні маневри, щоб приховати провали з російської сторони

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль розмірковує так:

"З боку Росії – все цілком очікувано: проводяться інформаційні кампанії щодо уявного героїзму російської армії, інформаційні вкидання щодо нібито прорахунків з боку Збройних Сил України. Ці інформаційні маневри проводяться з метою приховування провалів з російської сторони".

З боку ж України, зазначає експерт, проводиться активна інформаційна робота щодо того, про що вже можемо говорити публічно, а в яких випадках слід дотримуватись тиші – до офіційних заяв".

"Ми показуємо і професійну роботу в інформаційному просторі, і маємо потужну підтримку з боку західних партнерів, які також розповсюджують реальну інформацію щодо провальних та непрофесійних дій супротивника на фронті, – пояснює Катерина Коваль. — Працюємо далі, все буде Україна!"

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому Захід тягне з жорсткою відповіддю Кремлю.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини