Головна Новини Суспільство Війна з Росією Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини

В Україні йде будівництво системи розподіленої генерації

26 вересня 2024, 15:56
Поділіться публікацією:

26 вересня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль здійснив робочу поїздку до Миколаївської області, де ознайомився з процесом укріплення енергетичних об'єктів та заходами підготовки до зимового періоду. Глава Уряду підкреслив, що відновлення та захист енергосистеми є серед головних пріоритетів Кабміну. Про це повідомляє Урядовий портал.

Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини

Шмигаль в Миколаївській області. Фото: kmu.gov.ua

Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети. Зокрема, було атаковано три об’єкти передачі електроенергії, один із них — у Миколаївській області. Але своїх цілей російські терористи не досягли — енергосистема України працює в збалансованому режимі, вимкнень електропостачання не заплановано, — наголосив Прем'єр-міністр.

Під час візиту урядова делегація оглянула хід робіт з будівництва інженерного захисту на підстанціях та заслухала звіт голови Миколаївської ОВА щодо актуальної ситуації в регіоні.

Шмигаль також звернув увагу на розвиток розподіленої генерації в області. У Миколаєві наразі встановлюються дві когенераційні установки потужністю 1,5 МВт кожна, які забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних будинків, а також кілька медичних і освітніх установ. За словами прем’єра, "Миколаївоблтеплоенерго" планує до початку опалювального сезону ввести в експлуатацію ще п’ять таких установок загальною потужністю 5,5 МВт.

Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини - фото 2
Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини - фото 3
Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини - фото 4
Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини - фото 5
Уряд посилює енергетичну безпеку: деталі робочої поїздки Шмигаля до Миколаївщини - фото 6

Нагадаємо, Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що російські війська зруйнували приблизно 9 ГВт електрогенерації, що становить майже половину від загального обсягу виробленої електроенергії в країні. На конференції United for Justice, присвяченій відповідальності за атаки на цивільну інфраструктуру, він зазначив, що на території України не залишилось жодного регіону, який би не зазнав нападів на енергетичні об'єкти, такі як ТЕЦ, ТЕС і підстанції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини