Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ атакувала енергетичні об'єкти в кожному регіоні України
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ атакувала енергетичні об'єкти в кожному регіоні України

Як зазначив Герман Галущенко, унаслідок атак ворога знищено близько 9 ГВт електрогенерації в Україні

сьогодні, 14:53
Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що російські війська зруйнували приблизно 9 ГВт електрогенерації, що становить майже половину від загального обсягу виробленої електроенергії в країні. На конференції United for Justice, присвяченій відповідальності за атаки на цивільну інфраструктуру, він зазначив, що на території України не залишилось жодного регіону, який би не зазнав нападів на енергетичні об'єкти, такі як ТЕЦ, ТЕС і підстанції.

РФ атакувала енергетичні об'єкти в кожному регіоні України

Атака з енергооб'єктів. Фото з відкритих джерел

Галущенко підкреслив, що основною метою агресора є позбавити українців доступу до електроенергії та тепла, а також намагаються вражати газорозподільні системи. Він зазначив, що ці цілеспрямовані атаки спрямовані на створення труднощів для цивільного населення, ускладнення ведення бізнесу та спонукання до міграції.

Наприкінці серпня була найбільша атака на українську інфраструктуру з початку повномасштабного вторгнення. Було застосовано різні види ракет, “Шахедів” – всього 236 одиниць. Використовувались нові варіанти нападу. Близько 4 млн українців в різних регіонах одразу втратили електроенергію. Приблизно 13 днів пішло на те, щоб відновити електропостачання, – зазначив Герман Галущенко.

Міністр енергетики також зазначив, що під час атак російські сили зосередили свої зусилля на підстанціях, що є критично важливими для передачі електроенергії з атомних електростанцій, які забезпечують близько 60% електроенергії в країні. Це призвело до переведення кількох атомних блоків у режим надзвичайного зупинення роботи, що суттєво вплинуло на загальну безпеку енергетичної системи України.


Нагадаємо, Укренерго порахував обмеження на споживання електроенергії на сьогодні, 19 вересня. Від так графіки поки що скасовані, втім споживачів закликають ощадливо використовувати електроенергію особливо із з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини