Головна Новини Суспільство Війна з Росією Урсула фон дер Ляєн назвала, що стане для України остаточною перемогою
commentss НОВИНИ Всі новини

Урсула фон дер Ляєн назвала, що стане для України остаточною перемогою

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про провал стратегічних цілей Путіна та пояснила, що стане остаточною перемогою для України.

13 грудня 2023, 12:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що членство України у ЄС буде означати остаточну перемогу українського народу. Фон дер Ляєн також розкритикувала Путіна, який не досяг своїх стратегічних цілей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Урсула фон дер Ляєн назвала, що стане для України остаточною перемогою

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн про перемогу для України. Фото з відкритих джерел

На засіданні Європарламенту Урсула фон дер Ляєн виступила з промовою у якій підтримала успішний рух України до європейської інтеграції попри війну з Росією. За словами президентки Єврокомісії вступ України до ЄС стане її перемогою.

"Україна бореться не лише проти загарбника, але й за Європу. І приєднання до нашої європейської родини стане остаточною перемогою для України. І у цьому ми маємо відіграти вирішальну роль", — сказала Урсула фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії зауважила, що на початку вторгнення Росії багато було думок, що Україна впаде за кілька днів. Однак, український народ вистояв та повернув собі половину окупованих територій. За словами фон дер Ляєн розпочавши війну Путін позбавив Росію розвитку та не досяг стратегічних цілей, адже Україн продовжує боротьбу, її підтримують країни Заходу, а сусідня Фінляндія стала членом НАТО.

"Кремль позбавив сам себе доступу до західної економіки та до нашої інноваційної системи, і потрапив у залежність від Китаю. Тож Путін не лише не досяг своїх стратегічних цілей, він також наклав драматичну ціну на власну країну", — сказала фон дер Ляєн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Словаччині заявили про зміну своєї позиції щодо початку переговорів про вступ України до ЄС.

Також "Коментарі" писали про біженців з України, які створили великий попит у Європі на один український товар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини