Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров розповів, яка зброя може відігнати російських загарбників
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров розповів, яка зброя може відігнати російських загарбників

Міністр оборони Рустем Умєров під час виступу на Раді Європейського Союзу, присвяченій питанню України, повідомив, що військові можуть змусити окупантів відступити, але для цього потрібні додаткові системи ППО

22 квітня 2024, 19:20
Поділіться публікацією:

Україна уже протягом 789 днів витримує невмотивовану агресію Росії, заявив Рустем Умєров. При цьому він підкреслив, що загарбники не обирають засобів вирішуючи знищити те, що вони ніяк не можуть захопити. Як додав міністр оборони, росіяни вдаються до шокуючих злочинних актів проти цивільного населення та критичної інфраструктури.

Умєров розповів, яка зброя може відігнати російських загарбників

Рустем Умєров

Голова Міноборони повідомив, що тільки цього року країна-терорист запустила по Україні тисячі ракет та дронів, а також активно використовує керовані авіабомби, які важать до 1,5 тонни. Як додав Умєров, саме ці бомби дозволяють загарбникам просуватися через руїни українських міст.

Як підкреслив міністр оборони Україні вкрай потрібні системи протиповітряної оборони, адже саме вони можуть стати тим вирішальним фактором, який захистить українське небо та врятує тисячі життів українців. Окрім того, додав Умєров, системи ППО допоможуть Силам оборони відбивати навалу загарбників та змусити ворогів відступити.

Також голова Міноборони додав, що Україна відкрита до співпраці у сфері оборонної промисловості, а саме: створенні спільних підприємств, інвестицій та локалізації виробництва. Умєров переконаний, що така співпраця допоможе не тільки Україні, а і зміцнить оборонний потенціал самого Європейського Союзу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у США розблокували питання щодо виділення допомоги Україні у розмірі 61 млрд доларів. Очікується, що вже 23 квітня законопроект буде проголосований в Сенаті після чого він надійде на підпис президенту Джо Байдену.

Як підкреслили в Держдепі США допомога надійде в Україну оперативно, і вона буде включати в себе системи ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини